Tgrt Haber
04 Nisan 2022 11:25 - Güncelleme : 04 Nisan 2022 11:28

PAEM komiser yardımcısı alımı ne zaman, başvuru şartları nelerdir, yaş sınırı var mı?

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Amirleri Eğitimi Merkezine 1.000 öğrenci alımı yapılacak. Peki PAEM komiser yardımcısı alımı ne zaman? PAEM komiser yardımcısı başvuru şartları nelerdir, yaş sınırı var mı? PAEM komiser yardımcısı başvuru ücreti ne kadar, nereye yatırılacak?

PAEM komiser yardımcısı alımı ne zaman, başvuru şartları nelerdir, yaş sınırı var mı?

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Amirleri Eğitimi Merkezine (PAEM) 7. Dönem İlk Derece Amirlik Eğitimi için Emniyet mensubu Polis Memurları arasından 75'i kadın, 925'i erkek aday olmak üzere komiser yardımcılığı adaylığına toplamda 1.000 öğrenci alımı yapılacak. Peki, PAEM komiser yardımcısı alımı ne zaman, şartları nelerdir, KPSS istenecek mi, yaş sınırı olacak mı? İşte 1000 komiser yardımcısı alımı ile ilgili tüm detaylar…

PAEM KOMİSER YARDIMCISI ALIMI NE ZAMAN?

Alıma ilişkin süreç ve gerekli hususlar Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edildi.

Komiser Yardımcısı alımı ön başvuruları 4 Nisan ile 12 Nisan tarihleri arasında  Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden gerçekleştirilecek. PAEM sınav tarihi ve sınav yerleri yapılan duyuru ile netlik kazanacak. Ayrıca 14-23 Nisan 2022 tarihleri arasında şahsen müracaatlar yapılacaktır.

PAEM SINAV ÜCRETİ NE KADAR, NEREYE YATIRILACAK?

PAEM sınav başvuru ücreti 400 TL

PAEM ön başvurusunda bulunan adaylar sınav başvuru ücretini 04 Nisan 2022saat 09.00'dan 12 Nisan 2022 saat 17.00'a kadar Halk Bankası Gölbaşı/ANKARA Şubesi 7.DÖNEM İLKDERECE AMİRLİK EĞİTİMİ SINAVI hesabına yatırmalılar. 

Başvuru ücreti yalnızca; 

  • Halkbank Şubelerinden,
  • Halkbank İnternet Bankacılığından ve
  • Halkbank ATM'lerinden yatırılabilecektir.

(Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocukları sınav ücreti yatırmayacaktır.) Dekontun açıklama kısmında T.C. kimlik numarası yazmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

7.DÖNEM İLK DERECE AMİRLİK EĞİTİMİ ALIM DUYURUSU

PAEM KOMİSER ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

2022 komiser alımı şartları açıklanmadı, geçmiş dönemde aranan şartlar ise şu şekilde:

  • En az dört yıllık lisans seviyesindeki bir yükseköğretim programından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
  • Başvuru tarihi itibarıyla meslekte fiilen iki yılını doldurmuş olmak,
  • Son iki performans değerlendirme puanı iyi veya çok iyi olmak,
  • Kısa veya uzun süreli durdurma cezaları, ceza süresi içinde derece yükselmesi için açılan kurslara, yarışma sınavı veya seçmelerine girmeyi de önler,
  • Haklarında meslekten veya memuriyetten çıkarma cezasını gerektirecek suçlardan dolayı adli veya idari soruşturma yapılıyor olmamak.
  • PAEM’e başvuran emniyet mensubu adayların yukarıda belirtilen şartlardan herhangi birini taşımadıkları anlaşılması halinde, sınav sonuçlarına bakılmaksızın adaylıkları, öğrenime başlamışlarsa öğrencilikleri sona erdirilir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...