Tgrt Haber

Patlayan bireysel krediye yeni önlem yolda

07 Eylül 2021 13:23
Patlayan bireysel krediye yeni önlem yolda
bddk,,TBB,,banka,,bireysel kredi,,tüketici kredisi,

Ekonomi yönetimi ihtiyaç kredilerinde son dönemdeki yaşanan hızlı artışa fren koymak isterken, BDDK ve TBB üyesi bankaların artışa karşı alınacak önlemler için bir araya geldiği ifade edildi.

Tüketici kredilerinde normalleşme ve ekonomik açılmayla hızlanan talep ekonomi yönetimine bazı tedbirler aldırırken, Temmuz ayında özellikle kredi kartı ve taşıt kredisine taksit sınırlaması getirilmişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan büyümesinden hız kaybetmeyen tüketici kredileri için yeni önlemlerin alınabileceğini ve bankalarla görüşmelerin yürütüldüğünü söyledi. Merkez Bankası da hem Para Politikası Kurulu toplantı özetlerinde hem de Enflasyon Raporu’nda tüketici kredilerine yönelik uyarılarda bulunmuş ve yeni makroihtiyati tedbirlerin gelebileceğini belirtmişti.

BİREYSEL KREDİLERE FREN

Tüm bunların ardından ek bir gelişme daha yaşandı. BloombergHt’den Sefer Yüksel’in haberine göre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben ile Türkiye Bankalar Birliği (TBB) üyesi banka temsilcilerinin 2 Eylül Perşembe günü bir araya geldiği öğrenildi.

Üst düzey 3 bankacıdan edinilen bilgiye göre, ihtiyaç kredilerinde son dönemdeki yaşanan hızlı artışa fren getirilmek istendi. Toplantıda alınacak önlemlere ilişkin nihai bir karara varılmazken, bankalar görüşlerini BDDK tarafına iletti.

BDDK yetkililerinin ihtiyaç kredilerindeki artışın enflasyon ve cari açık tarafındaki olumsuz yansımalarının altını çizdiği, toplantıya katılan bankaların ise geçen yılın ağustos ayı ile bu yılın ağustos ayı kıyaslandığında ihtiyaç kredilerindeki artışın yüzde 15 olduğunu ve aynı dönemde enflasyonun yüzde 19 olduğunun altını çizdikleri öğrenildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...