Tgrt Haber

Petrol fiyatları ABD stoklarındaki artışla düştü

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
28 Şubat 2024 09:34 - Güncelleme : 28 Şubat 2024 09:36
Petrol fiyatları ABD stoklarındaki artışla düştü
petrol,dolar,Petrol Fiyatları,Jeopolitik Riskler,ABD Petrol Stokları

Petrol fiyatları ABD’deki stok görünümlerine yönelik beklentilerle son zamanların en yüksek seviyelerinden geriledi. Brent petrol vadeli kontratları 83,5 dolar oldu.

Jeopolitik riskler ve arz talep görünümündeki belirsizlikle beraber 85 dolara kadar çıkarken çarşamba gününe zirve seviyelerinden döndü.

ABD DE STOKLARI FİYATLARI DÜŞÜRDÜ

Küresel piyasalarda brent ham petrol, haftanın ilk iki seansında yüzde 2,56 oranında yükseldi. Amerikan Petrol Enstitüsü, Cushing, Oklahoma depolama merkezi de dahil olmak üzere ülke çapındaki ham petrol stoklarının 8 milyon varilden fazla arttığını bildirdi. Gelişmenin ardından petrol fiyatları 83 dolara kadar geriledi. ABD ham petrolü 79 doların altındaydı.

İKİNCİ AYLIK YÜKSELİŞİNE HAZIRLANIYOR

Öte yandan fiyatlar dar banttaki hareketlerine devam ediyor. Düşüşlere rağmen ham petrol hâlâ ikinci aylık yükselişine doğru ilerliyor.

Bu ilerleme, OPEC ve müttefiklerinin arz kesintileriyle desteklendi ve grubun, piyasayı desteklemek için kesintileri ikinci çeyreğe kadar uzatmayı kabul etmesi bekleniyor. ABD stoklarına ilişkin resmi veriler çarşamba günü ilerleyen saatlerde gelecek. 

Petrol fiyatları ABD stoklarındaki artışla düştü - 1. Resim

FİYATLAR İSTİKRARLI GÖRÜNÜYOR

Vitol Grubu şefi Russell Hardy, Londra'daki Uluslararası Enerji Haftası'nda yaptığı açıklamada, ham petrol piyasalarının varil başına 80 dolar civarında oldukça istikrarlı göründüğünü söyledi.

Yaptırım rejimlerinin sisteme dahil edilmesi nedeniyle petrol piyasalarının birkaç yıl öncesine göre çok daha az kırılgan olduğunu söyledi.

ORTA DOĞU’DAKİ GELİŞMELER FİYATLARI ETKİLİYOR

Petrol fiyatları, Orta Doğu'daki jeopolitik riskler ve ABD fiziki pazarının güçleneceğine dair işaretler nedeniyle son iki seansta yaklaşık yüzde 3 arttı. İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes görüşmelerinin sonucu oldukça belirsizliğini koruyor.

Yemen'deki Husi isyancılar Kızıldeniz'deki nakliyeyi aksatmaya devam etti. Yatırımcılar şimdi OPEC+'nın üretim kesintilerini bir sonraki çeyreğe uzatıp uzatmayacağına ilişkin mart ayında vereceği kararı bekliyor. Talep tarafında ise veriler ABD ham petrol ihracatına olan talebin arttığını, Çinli alıcıların ise spot piyasada aktif olduğunu gösterdi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...