Tgrt Haber

Piyasalar için kritik gün! Altın ve dolar Fed hamlesini bekliyor

28 Temmuz 2021 09:23
Piyasalar için kritik gün! Altın ve dolar Fed hamlesini bekliyor
dolar,,altın,,çeyrek altın,,gram altın,,euro,,Türk lirası,

Yurt içinde takip edilecek önemli bir veri bulunmazken küresel piyasaların gözü ise ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararında olacak. Analistlet Fed kararı sonrası piyasalarda sert fiyatlanmalar olabileceğini belirtiyor.

İçerisinde bulunduğumuz haftaya 85 seviyelerinde başlangıç yapan Dolar/TL paritesinde hafta içerisinde dalgalı bir seyir izlendi. Dünkü işlem gününü yataya yakın alıcılı kapatan dolar kurunda, yeni  günde yatay seyir devam ediyor. Dolar/TL sabah ilk saatlerde 8,55’ten işlem görürken, euro da 10,11 seviyesinden el değiştiriyor.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,57, euronun ise 10,12 lira olmuştu.

ALTINDA ALICILI GÖRÜNÜM HAKİM

Dünkü işlem gününü yatay pozitif kapatan ons altın,  yeni günde de şuan için  1806 civarında bir miktar alıcılı görünüm  hâkim.

İçerisinde bulunduğumuz haftaya 1801 seviyelerinde başlangıç yapan  altın fiyatları hafta içerisinde kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler ile 1811 seviyelerini test etmişti. Bununla birlikte buralardan  gevşeyerek 1793 seviyeleri görülmüştü.

Haftanın üçüncü işlem gününe  ise 1798 seviyelerinde başlangıç yapan altında da bugün gözler ABD  kanadında olacak.

SERT FİYATLANMALAR BEKLENİYOR

Yeni günde piyasaların gözü ABD kanadında Fed toplantısında olacak. Piyasalar faiz oranlarında herhangi bir değişiklik  beklemese de varlık alım programı ile ilgili olası açıklamalar  yakından takip edilecek. Bilindiği gibi son toplantısında Fed varlık  alım programının azaltılması konusunun tartışılabileceğini  belirtmişti.

Analistler bu  sebeple Fed kararı ve basın toplantısı ile birlikte küresel bazda sert fiyatlamalar görülebileceğini ifade ediyor. 

GRAM ALTIN DAR BANTTA SIKIŞTI

Gram altın bir süredir devam ettirdiği 495-505 arasındaki seviyesini bugün de korurken, Çeyrek altın da 800 liranın üzerindeki seyrine devam ediyor. Güne 495 TL ile başlayan gram altın, şu sıralar yüzde 0,34 artışla 496 liradan işlem görüyor. Çeyrek Altın da yüzde 0,36 değer artışıyla 815 liradan değerleniyor. Cumhuriyet altını ise yüzde 0,40 yükselişle 3 bin 320'den işlem görüyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş piyasalardaki son durumu yorumladı:

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...