Tgrt Haber
25 Nisan 2024 06:35 - Güncelleme : 25 Nisan 2024 06:41

Poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı! Maaşa zam yoksa artış da yok

Sene başında trafik poliçelerine gelen yüzde 30 zam sonrası, fiyat artık farklı bir yöntemle belirlenecek. Artık değerleme yapılırken ‘asgari ücret zammı’ dikkate alınacak. Bir baka deyişle maaş zammı olmazsa poliçe fiyatı da artmayacak.

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Türkiye gazetesi
Poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı! Maaşa zam yoksa artış da yok

Trafik poliçeleri yılbaşında yapılan yüzde 30'luk zammın ardından önemli bir kalem haline gelmişti. Bu durum tüketicilerin yoğun tepkisini çekerken ve poliçe yaptırım oranlarının düşmesi nedeniyle yeni bir karar alındı. Bu doğrultuda Sigortacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, poliçe fiyat artış kriterlerini değiştiriyor.

MAYISTA YÜZDE 2-3 BEKLENTİSİ

Düzenleme ile mayıs ayından itibaren poliçe fiyatları ‘hasar maliyet endeksine’ göre belirlenecek. Bun noktada otomobil parça ve onarım fiyat artışı , enflasyon ve en önemlisi asgari ücret zamları dikkate alınacak. Normal şartlarda aylık yüzde 5 ila yüzde 10 oranında yapılan zamların, mayıs ayından başlayarak aylık yüzde 2-3’lere düşmesi bekleniyor.

Türkiye gazetesine konuya ilişkin görüş bildiren sigorta acentesi Selin Güler “Asgari ücrete temmuzda zam yapılmazsa bu trafik sigortasında da fiyatın çok fazla artmayacağı anlamına geliyor. Sürücüler fiyata itiraz edemeyecek, sigorta şirketleri az artırdın, zarar ettim diyemeyecek” dedi.

ESKİ SİSTEM DEVAM ETSE YÜZDE 100 ARTIŞ OLACAKTI

Trafik poliçe kesimlerinde uzun süredir problem yaşandığının altını çizen Güler “Devletin belirlediği bir ‘tavsiye edilen fiyat’ var ancak şirketler bu rakamların üstüne ekstra kâr marjı koyabiliyorlar. Bunun da önüne geçilmiş olacak. Birçok kişi arabasını otoparktan çıkarmamak pahasına poliçe yaptırmak istemiyordu. Çünkü fiyatlar ciddi boyutlara ulaşmıştı. Eski sistem ile devam etse, bu yıl sonunda, yılbaşına göre poliçe fiyatları yüzde 100’ün üzerinde artacaktı” diye konuştu. 

Kaynak: Türkiye gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...