Tgrt Haber

EYT emeklilik kredisi duyuruldu: Kamu bankası SGK prim borcu olanlara kredi sağlayacak!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
23 Mart 2023 17:21 - Güncelleme : 23 Mart 2023 17:29
EYT emeklilik kredisi duyuruldu: Kamu bankası SGK prim borcu olanlara kredi sağlayacak!
ekonomi,EYT,emeklilik

SGK prim borcu olanların da EYT ile emekli olmaları sağlanacak. EYT ile emeklilik hakkı elde etmek isteyen prim borçlularına kamu bankasından destek geldi. O kişilere kredi sağlanacak!

Türkiye’nin köklü kamu bankalarından Halkbank, SGK prim borçları nedeniyle EYT’den yararlanamayan vatandaşlara kredi imkanı sağlayacak. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yasanın yürürlüğe girmesiyle ilk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emekli olması hedefleniyor. Bu kapsamda birçok vatandaş ise EYT şartlarını sağlamasına rağmen SGK prim borçları nedeniyle emekli olamıyor. Sigorta başlangıcı 8 Eylül 1999’dan önce olan, EYT kapsamında emekli olmaya hak kazanan ancak Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) biriken borçları nedeniyle emekli olamayanlar için Halkbank üzerinden uygun kredi sağlanacak.

SGK PRİM BORCU OLANLARA 3 AY ÖDEMESİZ KREDİ!

Halkbank’ın EYT’lilere özel sunduğu kredi kapsamında 3 aya kadar ödemesiz dönem fırsatlarından da yararlanılması sağlanacak. EYT kapsamında yer almasına rağmen SGK prim borçları nedeniyle emekli olmayanlar bu krediden yararlanabilecek. Halkbank EYT Emeklilik Kredisi kapsamında uygun faiz oranları ve geri ödeme seçenekleri de sunuluyor. EYT Emeklilik Kredisi kapsamında ister 3 aya kadar ödemesi, ister aylık eşit taksit seçenekleriyle kredi kullanılabilecek. Uygun geri ödeme seçenekleri ve düşük faiz oranları ile rahatça kredi taksitleri kapatılabilecek.

HALKBANK EYT EMEKLİLİK KREDİSİ FAİZ ORANLARI

SGK prim borçlarını ödeyerek EYT ile emekli olmak isteyenlere 100.000 TL’ye kadar Halkbank’tan kredi sağlanacak. Bu kapsamda 50.000 TL’ye kadar olan kredi tutarı için yüzde 1,75 faiz ve 50.001 TL ve üzerinde olan tutarlar için yüzde 1,79 faiz oranları sunuluyor. 36 aya kadar vade imkanı sağlanan kredi kapsamında 50.000 TL EYT kredisi için 36 ay vadede yüzde 1,75 faiz oranlarına göre aylık taksit miktarı ise 2.021 TL olarak hesaplanıyor. 100.000 TL EYT Emeklilik Kredisi kapsamında ise 24 ay vadede yüzde1,79 faiz oranları ve aylık 5.430 TL taksit tutarı hesaplanmıştır. SGK prim borcu yazısı ile Halkbank şubelerinden başvuru yapılabilecek.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...