Tgrt Haber
06 Haziran 2022 15:42 - Güncelleme : 06 Haziran 2022 15:53

Putin küresel çaptaki enflasyon için Batılı ülkeleri suçladı

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı başlatan emri veren Putin küresel çapta artan enflasyon için Batılı ülkeleri suçladı. Putin, “Batının ekonomide yaptığı hatalar ve yaptırımlar, küresel enflasyon dalgasına yol açtı" dedi. 

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
Putin küresel çaptaki enflasyon için Batılı ülkeleri suçladı
Putin,enflasyon,biden

Koronavirüs pandemisi, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle yaşanan tedarik zincirindeki sıkıntı hammadde ve tahıl tedarik hattında yaşanan aksamalar küresel ölçüde enflasyona neden oldu. Yaşanan gelişmeler nedeniyle uzun yıllardır görülmeyen enflasyon oranları ülkelerde görülürken rekorlar kırıldı. ABD enflasyondaki yükselişi Putin’i sorumlu tutarken Biden, “Putin’in fiyat artışı” sözlerini bile kullandı.

PUTİN ENFLASYON İÇİN BATIYI SUÇLADI

15 Haziran’da başlayacak St. Petersburg Ekonomi Forumu öncesinde Putin bir yazı kaleme aldı. Putin, Batılı ülkelerin uyguladığı ekonomik politikaların küresel ekonomiye zarar verdiğini vurgulayarak, “Batılı ülkelerin ekonomide yaptığı hatalar ve yaptırımlar, küresel enflasyon dalgasına, tedarik ve üretim zincirlerinin yok olmasına, yoksulluk ve gıda kıtlıklarında keskin bir artışa yol açtı.” ifadesini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...