Tgrt Haber

Putin’in gazda ruble resti karşılık buldu: Ödemeyi kabul ettiler

04 Nisan 2022 10:38 - Güncelleme : 04 Nisan 2022 11:00
Slovakya Ekonomi Bakanı Richard Sulik, ülkesindeki gazın yüzde 85'ini Rusya'dan geldiğini vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı Putin doğal gaz alımlarında ödemelerin ruble ile yapılmasına yönelik kararnameyi imzaladı. Putin’in restini ilk kabul eden ise Slovakya oldu. Ekonomi Bakanı Richard Sulik, Ruble ile ödemeyi kabul ettiğini açıkladı.

Slovakya Ekonomi Bakanı Richard Sulik, ülkesindeki gazın yüzde 85'ini Rusya'dan geldiğini vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna’ya yönelik başlattığı savaş sonrasında ülkesine uygulanan yaptırımlara karşılık verdi. İmzaladığı kararname ile Putin, ülkelere resti çekerek “Doğal gaz tedarikçileri ödemeler 1 Nisan'da başlayacak. Eğer ödemeler yapılmazsa, mevcut kontratları durduracağız. Euro ve dolar cinsinden yeni işlemler ayrıca bloke edilebilir. Mevcut riskler kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

“RUBLE İLE ÖDERİZ”

Putin’in resti karşılık buldu. Slovakya Ekonomi Bakanı Richard Sulik, Slovakya'nın gaz akışını sürdürmek için gerekiyorsa, Rus doğal gazını ruble olarak ödeyeceğini söyledi. Ulusal televizyonda yaptığı açıklamada Sulik, “ Ruble olarak ödeme şartı varsa, o zaman ruble olarak öderiz” dedi.

“GAZDAN KOPAMAYIZ”

Rus ithalatının Slovakya'daki tüm gaz arzının yaklaşık yüzde 85'ini oluşturduğunu ve bu nedenle ülke yetkililerinin bu konuda pragmatik kalacağını vurguladı. Avrupa'nın geri kalanını ortak bir çözüm aramaya çağıran Sulik , "Gazdan kopamayız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...