Tgrt Haber
01 Nisan 2024 19:52 - Güncelleme : 01 Nisan 2024 19:56

Ramazan Bayramı öncesi maaşlar ödenecek mi? Memur ve sözleşmeli personel için Bakanlıktan açıklama geldi

Bayramdan önce maaşların ödenip ödenmeyeceği merak ediliyordu. Memur ve sözleşmeli personel maaşları ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı duyuru yayımladı. Bakanlık hesaplamaların yapılarak, maaş ödeme emirlerinin oluşturulmasını istedi.

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: tgrthaber.com.tr
Ramazan Bayramı öncesi maaşlar ödenecek mi? Memur ve sözleşmeli personel için Bakanlıktan açıklama geldi

Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olarak ilan edilmesinin ardından memur ve sözleşmeli personel maaşların erken ödenip ödenmeyeceğine ilişkin hükümetten gelecek açıklamaları bekliyordu. Hazine ve Maliye Bakanlığı maaşların ödeme işlemleri ile ilgili duyuru yayımladı.

MAAŞLAR BAYRAMDAN ÖNCE ÖDENECEK!

 Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ramazan Bayramı dolayısıyla maaş işlemlerinin en geç 8 Nisan'a kadar tamamlanmasını istedi. Bakanlığın duyurusunda maaşların tam zamanında yatacağı belirtildi.

Ramazan Bayramı öncesi maaşlar ödenecek mi? Memur ve sözleşmeli personel için Bakanlıktan açıklama geldi - 1. Resim

BAKANLIK KAMU KURUMLARI İÇİN DUYURU YAYIMLADI

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü, Memur, Kadro Karşılığı Sözleşmeli Personel ile 4/B Sözleşmeli Personelin Nisan/2024 Ayı Maaş/Ücretlerinin Zamanında Ödenmesine ilişkin duyuruyu açıkladı.

Açıklama kapsamında "Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığının 19.03.2024 tarihli ve 216558 sayılı yazısında; Ramazan Bayramının 9 Nisan 2024 Salı günü saat 13.00'de başlayıp 12 Nisan 2024 Cuma gününe kadar devam edeceğinden bahisle, kamu personelinin 8 Nisan Pazartesi günü tam gün, 9 Nisan Salı günü ise yarım gün idari izinli sayılacağı belirtilmektedir." denildi.

Ramazan Bayramı öncesi maaşlar ödenecek mi? Memur ve sözleşmeli personel için Bakanlıktan açıklama geldi - 2. Resim

MAAŞ HESAPLAMA VE ÖDEME EMİRLERİNİN SİSTEME GİRİLMESİ İSTENDİ

Açıklamanın devamında "Buna göre, harcama ve muhasebe birimlerince, Nisan/2024 maaş/ücret hesaplama ve ödeme işlemlerinin Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemi (KPHYS) üzerinden aşağıdaki açıklamalara göre yapılması gerekmektedir;

1- Personelin özlük bilgileriyle ilgili bilgi girişi ve değişiklik işlemleri, maaş hesaplama, bordro ve ödeme emri belgesi oluşturulmasına ilişkin sürecin tamamlanarak, Hazine'den nakit talebinin en geç 05.04.2024 tarihinde Cuma günü saat 15.30'a kadar yapılması gerekmektedir.

Ancak, maaş hesaplama, ödeme emri belgesi oluşturma, muhasebe birimine gönderme ve nakit talebi işlemlerini herhangi bir nedenden dolayı bu sürede tamamlayamayan harcama ve muhasebe birimlerinin, söz konusu işlemleri en geç 08.04.2024 tarihinde Pazartesi günü saat 15.30'a kadar tamamlamaları gerekmektedir.

2- Maaş ödemeleri Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Akbank, İş Bankası, Garanti Bankası,Türkiye Ekonomi Bankası (TEB), Yapı ve Kredi Bankası, ING Bank A.Ş, QNB Finansbank, Türkiye Finans Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası Şubelerinden yapılan harcama birimlerinin maaş banka listeleri bankalara, 05.04.2024 Cuma günü saat 16.00'da; 08.04.2024 Pazartesi günü yine saat 16.00'da merkezden gönderilecektir.

3- Banka hesaplarına aktarılan maaş/ücretlerin, ilgili bankalarca personele her ay olduğu gibi zamanında ödenmesi sağlanacaktır. Bilgilerini ve Nisan/2024 maaş dönemine ilişkin maaş ve ücretlerin ödenmesinde sıkıntı yaşanmaması bakımından ilgili harcama birimleri ile muhasebe birimlerince gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması hususunda gereğini önemle arz/rica ederim." denildi.

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...