Tgrt Haber

Ramazan öncesi fiyatlar hızlandı! Memur, işçi ve emekli zamlara yetişemiyor: Kira gibi gıdaya da sınır önerisi geldi

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber, İhlas Haber Ajansı
27 Şubat 2024 16:50 - Güncelleme : 27 Şubat 2024 16:56
Ramazan öncesi fiyatlar hızlandı! Memur, işçi ve emekli zamlara yetişemiyor: Kira gibi gıdaya da sınır önerisi geldi
et fiyatları,gıda fiyatları,memur,emekli,işçi,zam,Ramazan

Ramazan öncesinde gıdada fiyatlar durmuyor. Hem memur hem de işçi ve emekli zamlara yetişemiyor. Fırsatçılığın önüne geçilmesi gerektiğini dikkat çeken Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan tıpkı kira artışına yüzde 25 zam sınırı getirilmesi uygulaması gibi gıda ve tüketim malzemelerinde de aynı yöntemin olması için hükümete çağrıda bulundu.

Ramazan ayına sayılı günler kala çarşıda pazarda fiyat yükselişleri başladı. Hem memur hem de emekli ve işçi art arda yapılan zamlara yetişemiyor. Fahiş fiyatlar ve zamlar için önlem alınması gerektiğini dikkat çeken Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Hükümetimizin fahiş kira artışlarına getirdiği sınırın benzerini gıda ve tüketim malzemelerine de getirmesini istiyoruz” dedi.

“MİLLETİMİZ FIRSATÇILARIN İNİSİYATİFİNE BIRAKILMAMALI”

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, gıdada Ramazan ayı öncesinde fiyat artışlarının hızlandığını ifade ederek, gerekli önlemlerin alınması ve tavan fiyat uygulamasının getirilmesi gerektiğini söyledi. Yazgan, “Hükümetimizin fahiş kira artışlarına getirdiği sınırın benzerini gıda ve tüketim malzemelerine de getirmesini istiyoruz. Başta kamu görevlilerimiz olmak üzere, milletimiz fırsatçıların inisiyatifine bırakılmamalı” diye konuştu.

Ramazan öncesi fiyatlar hızlandı! Memur, işçi ve emekli zamlara yetişemiyor: Kira gibi gıdaya da sınır önerisi geldi - 1. Resim

GIDA DENETİMİNDE TAVAN FİYAT UYGULAMASINA GEÇİLMELİ

Gıda denetiminde tavan fiyat uygulamasına geçilmesi gerektiğini ve bu yönde denetimlerin tavizsiz gerçekleştirilmesi gerektiğini savunan Yazgan, “Her fırsatta kamu görevlilerini ve milletimizi enflasyona ezdirmeyeceğini söyleyen cumhurbaşkanımızın bu sözünün tam anlamıyla karşılık bulması için ilgili bakanlık ve belediyelerin üzerlerine düşeni yapması ve denetimleri sıklaştırması gerekmektedir. Bu mücadelede cumhurbaşkanımız yalnız bırakılmamalı, sorumluluk sahibi her bakanlık ve kurum üzerine düşeni yapmalıdır” ifadelerini kullandı.

ARACILAR FİYATI YÜKSELTİYOR

Özellikle tarım ürünlerinin yerinde çok ucuz fiyatlarla satıldığını, aracılar sebebiyle fiyatların yükseldiğini kaydeden Yusuf Yazgan, zam yapmak için fırsat kollayanların hem üreticiyi hem de tüketiciyi mağdur ettiğini dile getirdi. Yazgan; enflasyonla mücadele, fiyat istikrarı ve alım gücünün korunması için tavan fiyat uygulamasının şart olduğunu ifade etti.

 

Kaynak: TGRT Haber, İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...