Tgrt Haber

Resmi Gazete'de yayımlandı: Katılım hesaplarında vade türleri değişti

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
26 Kasım 2023 09:59 - Güncelleme : 26 Kasım 2023 11:04
Resmi Gazete'de yayımlandı: Katılım hesaplarında vade türleri değişti
mevduat hesapları,faiz,mevduat faizi

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), mevduat ve katılım fonlarının vadeleri ve türlerinde değişikliğe gitti.

TCMB'nin Mevduat ve Katılım Fonlarının Vadeleri ve Türleri Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

VADELERDE DEĞİŞİKLİK

Buna göre, katılma hesapları, 1 aya kadar vadeli (1 ay dahil), 3 aya kadar vadeli (3 ay dahil), 6 aya kadar vadeli (6 ay dahil), 1 yıla kadar vadeli ve 1 yıl ve daha uzun vadeli (1 ay, 3 ay, 6 ay ve yıllık kar payı ödemeli) olarak açılabilecek hesaplar olarak değiştirildi.

MEVDUAT FAİZLERİ 20 YILIN ZİRVESİNDE

Mevduat faiz oranları, Merkez Bankası faiz kararı sonrası 20 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Mevduat faizleri rekor olarak kaydedilen seviyelere ulaştı. Böylelikle tasarrufunu artırmak isteyen vatandaşlar için mevduat hesabı öne çıkan yatırım araçları arasına girdi. 3 aya varan vadeli mevduatlarda ortalama faiz yüzde 46,25 seviyesine çıktı. 

Resmi Gazete'de yayımlandı: Katılım hesaplarında vade türleri değişti

MEVDUAT HESAPLARINA İLGİ ARTACAK

Kur Korumalı hesaplardaki erime devam ederken mevduat hesaplarına olan ilgi artıyor. Faizlerin yüzde 50'ye yaklaşmasıyla yatırımcı mevduat hesaplarına geçecek gibi görünüyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın beklentilerin üzerindeki faiz kararı sonrası mevduat, kredi, tahvil faiz oranlarının yükselişe geçmesi bekleniyor. Risksiz bir yatırım olarak görülen mevduat hesapları gelecek günlerde değer kazanmaya devam edecek.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Katılım hesaplarında vade türleri değişti

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...