Tgrt Haber

Restoranlarda telaş başladı, menülerde yok yok! İşte dışarıda iftar yapmanın maliyeti

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
10 Mart 2024 13:47 - Güncelleme : 10 Mart 2024 14:02
Restoranlarda telaş başladı, menülerde yok yok! İşte dışarıda iftar yapmanın maliyeti

Ramazan ayı geldi, restoranlarda telaş başladı. Menülerde Osman Mutfağı öne çıkarken, sofralarda neredeyse yok yok. İftar menüsü fiyatlarıyla da dikkat çekiyor. İşte dışarıda iftar yapmanın maliyeti ve menü içerikleri

Ramazan ayı geldi, restoranlarda iftar menüsü telaşı başladı. Hazırlıklarını tamamlayan restoranlarda ‘Osmanlı Mutfağı’nın en özel yemekleri olacak. Saray mutfağının lezzetlerinin bir arada olduğu menülerde neredeyse yok yok!

OSMANLI LEZZETLERİ İLE DOLU MENÜLER ÇIKTI

Restoranlar bu sene de zengin iftar menüleriyle müşterilerini ağırlayacak. İstanbul'un tarih kokan yarımadasındaki restoranlarda iftar hazırlıkları tamamlandı. İstanbul'un tarihi atmosferiyle bütünleşecek olan iftar sofraları, şehre özgü zengin tatlarla donatılarak misafirlere gastronomik şölen sunmayı amaçlıyor. Usta şefler, özel iftar hazırlıkları için farklı dokunuşlarla dolu menüler oluşturarak lezzetleri zenginleştirdi. Şehirdeki restoranlar, geleneksel tatları modern lezzetlerle bir araya getirerek müşterilerine güzel bir iftar deneyimi sunmayı hedefliyor.

RAMAZAN AYINA ÖZEL İFTAR YEMEKLERİ DİKKAT ÇEKİYOR

Gault Millau ödüllü olan restoran Galeyan İstanbul’da da iftar menüsü için hazırlıklar tamamlandı. Anadolu ve Osmanlı mutfağının zengin lezzetlerini modern dokunuşlarla buluşturan Galeyan, Ramazan ayı için özel olarak hazırladığı iftar menüsü ile dikkat çekiyor.

TOK TUTAN LEBENİYE ÇORBASI RAMAZAN SOFRASINDA

Restoranın işletme müdürü Tamer Gündoğan iftar menülerinin çeşitliliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Gündoğan, ‘‘Menümüzde yer alan ürünlerin her biri, oruç tutarken bedenin ihtiyaç duyduğu besin ögelerini sağlamak için dengeli bir şekilde seçilmiştir. Örneğin; Lebeniye Çorbası. Yoğurt bazlı bu çorba, sindirimi kolay ve hafif olmasıyla bilinir. Yoğurt, probiyotikler açısından zengindir ve sindirim sağlığını destekler. Nohut ise lif ve protein açısından zengindir, uzun süre tok tutar’’ dedi.

Restoranlarda telaş başladı, menülerde yok yok! İşte dışarıda iftar yapmanın maliyeti - 1. Resim

MEVLEVİ VE REYHAN ŞERBETİ MENÜNÜN BAŞ TACI

Gündoğan, ‘‘Yine ana yemeklerimizden Çift Pilavlı Tandır ve Ayvalı Soğanlı Et ise protein, lif, vitamin ve mineraller açısından zengindir. Doyurucu olmalarının yanı sıra, oruç tutanların ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlarlar. Ayrıca Mevlevi ve Reyhan şerbeti gibi içecekler, iftar sonrası vücudu serinletir ve hidrasyon sağlar” diye konuştu.

RAMAZAN MENÜSÜ FİYATLARI BELLİ OLDU

Ramazan menüsü bin 480 TL. Üç farklı çorba seçeneği ile başlayan menü; Lebeniye, Sütlü Badem ve Şehriyeli Tavuk Suyu çorbalarını içeriyor. Başlangıç tabağında ise Hurma, Fıstıklı Ezine Peyniri, Çörek Otlu Peynir, Eski Kaşar, Sahine, Bal & Kaymak, Siyah Zeytin, Ceviz, Fıstıklı Söğüş, Roka Söğüş, Helva ve Pastırma gibi zengin seçenekler yer alıyor.

Mezelerde; Humus-u Ala, Muhammara, Tahinli Şakşuka, İsli Cacık, Mastabe, Zahter Salatası, Taze Kekikli Cevizli Salça, Zeytin Piyazı, Altı Cacıklı Sömelek Köftesi, İç Katması Turşu, Vişneli Yaprak Sarma ve Türk Peynirleri Ezmesi gibi çeşitler bulunuyor.

Ara sıcaklarda Oruk&Semsek ve Kuru Dolma, ana yemeklerde ise Çift Pilavlı Tandır, Tereyağlı Kuru Fasulye, Ayvalı Soğanlı Et ve Ayranlı Kavurma sunuluyor. Tatlı olarak Sarma Güllaç, Dondurma, Cennet Çamuru, Elmalı Baklava ve içecek olarak da Mevlevi Şerbeti, Reyhan Şerbeti servis ediliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...