Tgrt Haber

ROKETSAN'ın tank avcısı KARAOK füzesi Malezya yolcusu

Editör: Murat Makas / Kaynak: Yeni Şafak
05 Eylül 2023 20:39 - Güncelleme : 06 Eylül 2023 10:06
ROKETSAN'ın tank avcısı KARAOK füzesi Malezya yolcusu
Malezya,Roketsan,füze

Roketsan tarafından geliştirilen Türkiye'nin yerli ve milli kısa menzilli tanksavar füzesi KARAOK ilk ihracatını gerçekleştiriyor. Tank avcısı olarak adlandırılan füze Malezya yolcusu. Yapılan anlaşma kapsamında Malezya'ya 18 sistemle birlikte 108 KARAOK Füzesi ihraç edilecek.

Türk savunma sanayisine yerli projeler kazandıran şirketler birçok ülkeyle işbirliği anlaşmasına gitti. İHA’lar başta olmak üzere yerli mühimmatlar, roketler, füzeler ve tanklar da tek tek dünya pazarına girmeye başladı.

Haziran başında Malezya Savunma Bakanlığı, 18 Nisan'da yayınlanan 18 adet Tanksavar Güdümlü Silah Orta Menzilli Silah (ATGW-MR) ihalesi için beş teklif sahibinin kısa listeye alındığını bildirdi. İhalenin 18 Mayıs’ta kapanması gerekiyordu ancak son teklif verme tarihi 1 Haziran’a kadar uzatıldı.

Malaysian Defence’in haberine göre; Malezya Savunma Bakanlığı, ihaleyi kazanan firmanın Roketsan KARAOK olduğunu açıkladı.

108 KARAOK FÜZESİ

Satın alınacak 18 adet Roketsan KARAOK ATGW-MR sistemi, her fırlatıcı için altı toplamda 108 füze ile birlikte gelecek. Pakette ayrıca bir adet iç mekan simülatörü bulunacak.

Hizmete girdiğinde Karaok, şu anda G-Wagen 4X4 araçlarda bulunan Metis-M ATGW-MR sisteminin yerini alacak. Yeni ATGW-MR, Cendana Otomatik Silah araçlarına yerleştirilecek.

İŞTE FÜZENİN ÖZELLİKLERİ

ROKETSAN'ın tank avcısı KARAOK füzesi Malezya yolcusu

Kaynak: Yeni Şafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...