Tgrt Haber

Sabit fiyat kervanına Migros da katıldı! Ocak ayında temel gıdanın fiyatı aynı kalacak

04 Ocak 2023 12:38 - Güncelleme : 04 Ocak 2023 13:42
Sabit fiyat kervanına Migros da katıldı! Ocak ayında temel gıdanın fiyatı aynı kalacak
migros,şok,sabit fiyat

Şok marketten sonra Migros’ta temel ihtiyaç ürünlerinin fiyatlarını sabitleme kararı aldı. Marketler zinciri ocak ayı boyunca Migros markalı 419 üründe fiyatları sabitlerken, 3 binden fazla markalı üründe sürekli indirim yapacak.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş kısa süre önce, ulusal zincir marketlerin üst düzey yöneticileri ile bir araya geldi. Toplantı sonrası açıklama yapan Mehmet Muş marketlere fiyatlar konusunda bazı uyarılarda bulunduklarını aktardı. Gelişmenin ardından Türkiye’de çok sayıda şubesi bulunan Şok Marketler ocak ayı boyunca 1000 üründe fiyatları sabitlediğini duyurdu. Alınan karar sonrası ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel, “Müşterilerimize hoş bir sürpriz yaptık. Belirlenen 1000 ürünün maliyetleri artsa da fiyatları ay sonuna kadar sabit kalacak” açıklamasını yaptı. 

FİYAT ARTIŞLARINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Asgari ücret zammının ardından yaşanabilecek fiyat artışları için konuşan Bakan Muş, "Zincir marketlere asgari ücret zammı sonrası etiket fiyatlarıyla ilgili uyarılarda bulunduk. Haksız fiyat artışlarına asla müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

MİGROS’TA FİYAT SABİTLEME KERVANINA KATILDI

Öte yandan Migros Marketler zinciri de ocak ayı boyunca en temel ihtiyaç ürünlerini içeren Migros markalı 419 üründe fiyatları sabitlerken, 3 binden fazla markalı üründe sürekli indirim yapacaklarını duyurdu.  Migros'tan yapılan açıklamaya göre, şirket, enflasyonla mücadele kararlılığıyla yüzlerce temel üründe hem fiyatları sabitledi hem de çok güçlü indirim kampanyaları başlattı.

TEMEL İHTİYAÇ ÜRÜNLERİNE SABİT FİYAT

Ocak ayı boyunca un, yağ, çay, şeker, bakliyat, deterjan, çocuk bezi gibi en temel ihtiyaç ürünlerini içeren Migros markalı 419 üründe fiyat sabitlemesine giden şirket, aynı zamanda 3 binden fazla markalı üründe ise sürekli indirim yapıyor. Migros, ayrıca 23 farklı gruptaki tüm ürünleri kapsayacak şekilde 20 bine yakın üründe özel olarak yüzde 25'den yüzde 50'ye varan indirimler sunuyor. Geçen yıl başlatılan "Birlikten Berekete Kazanan Türkiye" kampanyasının en büyük destekçilerinden olan Migros, 2023'te kampanya kapsamını çok daha genişletip iyisini ucuza sunarak enflasyonla mücadeleye kararlılıkla devam ediyor.

 

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...