Tgrt Haber
02 Ağustos 2023 14:21 - Güncelleme : 02 Ağustos 2023 14:26

Sadakataşı 4 kalıcı eser açılışı gerçekleştirdi

Sadakataşı Derneği, Asya’nın yoksul coğrafyalarında kalıcı eserler inşa etmeye devam ediyor. Dernek 4 farklı ülkede okul ve cami açılışları gerçekleştirdi.

Sadakataşı 4 kalıcı eser açılışı gerçekleştirdi
sadakataşı

Geri kalmış coğrafyalarda düzenli olarak kalıcı eser projeleri hayata geçiren Sadakataşı, üç cami ve bir okulun açılışını gerçekleştirdi. Dernek Bangladeş, Kırgızistan, Nepal ve Sri Lanka’da projelendirdiği camileri ve okulu hizmete açtı. 

Bangladeş’te Fatma İhsan Özdemir Camii ibadete açıldı

Bangladeş’in Cox Bazaar bölgesinde inşa edilen Fatma-ihsan Özdemir Camii ibadete açıldı. Dernek tarafından 800 m² alan üzerine projelendirilen Fatma-ihsan Özdemir Camii’nden 250 kişi istifade edebilecek. Ayrıca caminin yanına açılan şadırvandan bölge halkı yararlanacak.

Sadakataşı 4 kalıcı eser açılışı gerçekleştirdi

Kırgızistan’a Hatipoğlu 5 Camii

Sadakataşı tarafından Kırgızistan’ın Yangi Hayot bölgesinde geçtiğimiz yıl temeli atılan Hatipoğlu 5 Camii'sinin açılışı gerçekleştirildi. 130 m² alan üzerine inşa edilen camide 200 kişi birlikte ibadet edebilecek. Camide elektrik ihtiyacı kurulan güneş enerjisi paneli ile karşılanacak.

Nepal’e 130 kişilik cami

Nepal'de projelendirilen Makak Ailesi Camii dernek ekibi tarafından ibadete açıldı. 100 metrekare alan üzerine inşa edilen Makak Ailesi Camii'nden 130 kişi istifade edebilecek. Camide bölgede yaşayan çocuklara dini eğitimde verilecek. 

Sadakataşı 4 kalıcı eser açılışı gerçekleştirdi

Sri Lanka’da okul açılışı

Sri Lanka'nın Puttalam bölgesinde projelendirilen Meryem Yorulmaz Okulu'nun açılışı dernek ekibi tarafından gerçekleştirildi. 85 metrekare alan üzerine inşa edilen okulda 2 derslik ve idare odası bulunuyor. Okulda 60 öğrenci ülke müfredatı ve dini içerikli eğitim görecekler.

‘‘Kalıcı eser açılışlarımız devam edecek’’

Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal yapmış olduğu açıklamada; ‘‘Afrika ve Asya’nın yoksul bölgelerinde yaşayan kardeşlerimizin ibadethane, eğitim, sağlık, barınma ve kültürel alan ihtiyaçları karşılamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekiplerimiz son olarak Bangladeş, Kırgızistan, Nepal ve Sri Lanka’da projelendirdiğimiz eserleri bölge halklarının hizmetine açtı. Uzak coğrafyalarda zorlu şartlar altında yaşayan kardeşlerimiz için kalıcı eserler açmayı sürdüreceğiz.’’ İfadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...