Tgrt Haber
15 Kasım 2021 11:44

Şekerin tadı kaçtı! Fahiş fiyatta birbirlerine düştüler

Şekerde zam ve stok iddiaları üzerine TÜRKŞEKER yazılı bir açıklamada bulundu. Açıklamada, "Herhangi bir arz problemi bulunmamaktadır. Piyasada bazı firmaların fiyatları yükselterek ürün satmalarından dolayı böyle bir ortam oluşmuştur" denildi. Zincir market BİM ise yaptığı açıklamada, "Satış fiyatının yüksek olması sebebiyle, tüketicimize uygun fiyatlı şeker tedarik etmekte zorlanmaktayız" demişti.

Şekerin tadı kaçtı! Fahiş fiyatta birbirlerine düştüler
Şeker,,zam,,stok,,BİM,,zincir market,

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, şeker fabrikalarının şeker stokladığı iddialarını Meclis gündemine taşımış, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye, “Şekerin, şeker fabrikaları tarafından stoklandığı iddiaları var. O nedenle bakanlığa sorduk; şeker kıtlığı noktasında hangi önlemleri aldınız? Şekere yüzde 50 zam yapılacağı noktasında iddialar var” demişti.

Şekerde zam ve stok iddiaları üzerine TÜRKŞEKER yazılı bir açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada, 2021-2022 yılı üretim döneminde yaklaşık 400 bin ton şeker üretildiği, bu miktarın kooperatif ve özel sektör fabrikalarının üretimiyle birlikte toplamda 1 milyon 150 bin ton civarında olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Herhangi bir arz problemi bulunmamaktadır. Piyasada bazı firmaların fiyatları yükselterek ürün satmalarından dolayı böyle bir ortam oluşmuştur" denildi.

BİM'DEN ŞEKER AÇIKLAMASI

BİM'de şeker bulunmaması nedeniyle zam öncesi rafların boşaltıldığı iddia ediliyordu. Konu hakkında açıklama yapan market zinciri, stok iddialarını yalanlayarak, "Satış fiyatının yüksek olması sebebiyle, tüketicimize uygun fiyatlı şeker tedarik etmekte zorlanmaktayız" demişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...