Tgrt Haber

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilerin refah payı zammı için talimat

06 Temmuz 2023 16:55 - Güncelleme : 06 Temmuz 2023 17:57
,zam,erdoğan,emekli,emekliye zam,refah payı

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye müjde! Bizzat talimatı verdi. AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin maaş iyileştirmeleri için gerekli talimatı verdiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve emekli zammı ile ilgili müjdeyi verdi.

"Emeklinin iyileştirmeleri için talimatı verdik" diyen Erdoğan, ''Yapılabilecek iyileştirmeler hususunda bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. Önümüzdeki haftalarda gerekli açıklamayı yapacağız. 85 milyonun her bir ferdinin refahını artırma mücadelemizi hız kesmeden devam edeceğiz'' diye konuştu.

EMEKLİLER İÇİN ÇALIŞMA TALİMATI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memur zammı ile ilgili düzenlemeyi Meclis'e sunduklarını belirterek şunları söyledi:

"En düşük memur maaşını 22 bin 17 liraya yükseltiyoruz. Tüm kamu görevlilerinin yıllık ücretlerinde ilave olarak seyyanen 8 bin 77 liralık artış yapıyoruz. Tarihin en yüksek zamlarından olan bu düzenlemenin tüm memurlarımıza hayırlı olmasını dilyiorum .Emekliklerin beklentlierni dfe gözardı etmiyoruz. Kamuoyunda EYT olarak bilinen EYT'liler meselesini çözüme kavuşturduk. Dün enflasyon oranı netleşince emeklilerimizin alacağı yeni maaşları belli oldu. Yapılabilecek iyileştirmeler hususunda bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. Cumhurbaşkanı Yardımcımız ve ilgili bakanlarımız çalışmalarına başladı. Önümüzdeki haftalarda gerekli açıklamayı yapacağız. 85 milyonun her bir ferdinin refahını artırma mücadelemizi hız kesmeden devam edeceğiz.'' 

EMEKLİ NE KADAR ZAM ALACAK?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri memur ve memur emeklileri gibi 6 ayda bir enflasyon oranında zam alıyor. 6 aylık enflasyon yüzde 19,77 olarak gerçekleşti. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 19,77 zam alacak. 

MEMURA SEYYANEN ZAM GELDİ

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur maaşlarına yönelik düzenlemeleriş içeren Torba Yasa Teklifi Meclis'e geldi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler yaptığı açıklamada "Memura seyyanen 8 bin 77 TL zam öngörüyoruz" demişti.

ORTALAMA MEMUR MAAŞI 25 BİN OLACAK

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler Torba Yasa ile ilgili şunları söylemişti:

"En düşük memur maaşı 22 bin 17 liraya çıkarılacaktır. Temmuz artış oranı bu şekliyle birlikte yüzde 86'yı bulmaktadır. Kümülatif artış ise yüzde 142 artışı sağlamış olacağız. Ortalama memur maaşı 25 bin 15 liraya çıkarılacaktır. Temmuz artış oranı ortalama yüzde 74'e karşılık gelmektedir. Kümülatif oranı yüzde 129 artışı sağlamış olacağız."

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...