Tgrt Haber
15 Haziran 2022 08:57 - Güncelleme : 15 Haziran 2022 10:04

Son dakika! Dizel araç sürücüleri dikkat: Motorin zammı kapıda

Son dakika haberine göre, motorine zam bekleniyor. Sektöre yakın kaynaklar benzine gece yarısı itibarıyla uygulanan indirimin ardından bugün motorin fiyatında artış olacağı bilgisini verdi.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Dizel araç sürücüleri dikkat: Motorin zammı kapıda
motorin

Motorine zam göründü. Sektöre yakın kaynakların aktardığı bilgilere göre, özellikle Rusya'nın motorin fiyatları üzerindeki etkisi kapsamnında bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 1,27 TL artış bekleniyor.

Motorine 1 hafta sonra yeniden zam geliyor. 8 Haziran’da gelen 1,95 TL’lik artışın ardından bu gece de 1,27 TL zam pompaya yansıyacak. İşte son gelişmelerle akaryakıt fiyatları:

MOTORİN 30 TL'YE DAYANIYOR

Bu gece gelecek zamla birlikte motorin İstanbul'da 27,85 TL'den 29,12 TL'ye, Ankara'da 27,97 TL'den 29,24 TL'ye ve İzmir'de 27,98 TL'den 29,25 TL'ye yükselecek. Benzin fiyatları, 00:00 itibarıyla uygulanan 95 kuruşluk indirimle İstanbul'da 27,48 TL, Ankara'da  27,61 TL ve İzmir'de 27,60 TL oldu. LPG'de ise fiyatlar en son 10 Haziran'da gelen 53 kuruşluk zamla İstanbul'da 12,41 TL, Ankara'da 12,31 TL, İzmir'de 12,04 TL olmuştu.

PETROLDE YÖN DEĞİŞİMİ DENGEYİ BOZUYOR

Petrol piyasası, yakıt talebi ve ABD Merkez Bankası'ndan faiz oranlarında beklenen artış öncesinde ekonomideki resesyon endişeleri nedeniyle yükseldi. Dünya petrol ticaretinde Rusya'ya uygulanan engellemeler sonucu oluşan yön değişimi küresel ekonomide etkilerini gösteriyor. Rusya, Hindistan'ın en büyük ikinci petrol tedarikçisi haline gelirken artan enerji fiyatlarıyla Batı yerine bu kez Asya'yı besliyor. 

Rusya, Suudi Arabistan'ı geçerek Hindistan'ın, Irak'tan sonraki en büyük ikinci petrol tedarikçisi haline geldi. Hindistan, mayısta bütün petrol ithalatının yüzde 16'sından fazlasına tekabül eden yaklaşık 25 milyon varil Rus petrolü satın aldı.

Ülkenin satın aldığı Rus menşeli ham petrolün, 2021 ve 2022'nin ilk çeyreğinde deniz yoluyla taşınan toplam ithalatındaki oranı yüzde 1'in altındayken, nisanda ilk kez yüzde 5'e ulaştı. Irak geçen ay Hindistan'ın en büyük tedarikçisi olma konumunu korurken, Suudi Arabistan, Rusya'nın gerisine düşerek üçüncü sıraya yerleşti.

JP Morgan analistleri "Çin'in günlük 1 milyon varillik Rus ham petrolünü kolayca ekleyebileceğini tahmin ediyoruz." yorumunu yaptı. Ayrıca petrol tüccarları Çin'in koronavirüs kısıtlamalarını tamamen hafifletmesi ve petrol talebinin pandemi öncesi seviyelere geri dönmesi durumunda rafineri üretimini günde 1,4 milyon ila 2 milyon varil artırmasını bekliyor.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ALTAN15 Haziran 2022 09:19

Benzin ve motorin konusu manipülasyona açık hale geldi. Bence resmiyete kavuşmadan haber yapmamakta yarar var. Geçenlerde 2,60 lira zam dendi ama doğru çıkmadı. Referans noktamız sektör kaynakları ama yine de sağlıklı kaynaklar değiller. Birazdan EPGİS yalanlama yaparsa haber boşa düşmüş olacak.

Sonraki Haber Yükleniyor...