Tgrt Haber
11 Nisan 2024 15:22 - Güncelleme : 11 Nisan 2024 16:08

Son dakika! ECB faiz kararını açıkladı

Son dakika haberi... Avrupa Merkez Bankası (ECB), piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. ECB, 3 temel politika faizini sabit tuttuğunu duyurdu.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
Son dakika! ECB faiz kararını açıkladı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) 3 temel politika faizi için aldığı kararı duyurdu. Piyasaların merakla beklediği kararda EBC, 3 temel politika faizinin sabit tuttu.

MART AYINDA DA SABİT KALMIŞTI

Mevcut faiz oranı yüzde 4,5, mevduat faiz oranı ise yüzde 4 seviyesinde. Marjinal faiz oranı da yüzde 4,75'de kaldı. Ayrıca ECB, 3 temel politika faizini 2024 Mart ayında da sabit tutmuştu. 

EBC'den yapılan açıklamada; gıda ve fiyatlarındaki düşüşün enflasyonun zayıflamasına devam ettiği vurgulanırken, enflasyona dair temel göstergelerin çoğunda bir iyileşme yaşandığı ve ücret artışının yavaşladığı ifade edildi.

"GEÇMİŞTEKİ FAİZ ARTIŞLARI TALEP ÜZERİNDE BASKIYI SÜRDÜRÜYOR"

Finansman koşulları kısıtlayıcı olmaya devam ettiğinin altı çizilen açıklamada, "Geçmişteki faiz artışları talep üzerinde baskıyı sürdürüyor. Bu durum enflasyonun aşağı çekilmesine yardımcı oluyor. Ancak yurt içi fiyat baskıları güçlü ve hizmet fiyatları enflasyonunu yüksek tutuyor" değerlendirmesinde de bulunuldu.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...