Tgrt Haber

Son dakika! Emekli Sandığı için zam farkı tarihi belli oldu

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
23 Ocak 2024 14:25 - Güncelleme : 23 Ocak 2024 15:07
Son dakika! Emekli Sandığı için zam farkı tarihi belli oldu
zam,emekli,emekli sandığı

Son dakika! Emekli Sandığı'ndan aylık alanların ocak ayı zam farkı ile harp ve vazife malullerinin ek ödemeleri 26 Ocak'ta ödenmeye başlayacak.

Son dakika! Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 2024 yılı ocak ayı zam farkları ile harp ve vazife malullerine yapılacak 2023 yılı ek ödemelerine ilişkin tarih belli oldu.

Milyonlarca emeklinin beklediği zam farkı tarihlerine yönelik açıklama SGK'nın internet sitesinde yayımladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

26 OCAK'TA BAŞLANACAK

5510 sayılı Kanunun 4/1-(c) (Emekli Sandığı) bendi kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı almakta olanların 1 Ocak 2024 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan aylık farkı aylık almakta oldukları Banka ve PTT Şubelerine gönderilerek 26 Ocak 2024 Cuma günü ödenmeye başlanacaktır. Buna göre;

Son dakika! Emekli Sandığı için zam farkı tarihi belli oldu

A- Aylıklarını her ay alanlara; Ocak ayı olmak üzere 1 aylık tutarında,

B- Aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlardan;

  1. Grupta Kasım-Aralık-Ocak döneminde aylık alanlara; 1 aylık tutarında,
    2. Grupta Aralık-Ocak-Şubat döneminde aylık alanlara; 2 aylık tutarında,
    3. Grupta Ocak-Şubat-Mart döneminde aylık alanlara; 3 aylık tutarında aylık farkı tahakkuk ettirilmiştir. Bu kapsamda 2.481.769 kişiye ödenecek fark tutarı 19,3 Milyar TL’dir.

5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanununun ek 79’uncu maddesi gereğince, yılın en geç ilk üç ayı içinde harp veya vazife malullüğü aylığı bağlananlar ile bu kapsamda olup aylık bağlanan hak sahiplerine, maluliyet derece ve göstergelerine göre ek ödeme ödenmektedir. 5510 sayılı Kanunun 4/1-(a) (SSK), 4/1-(b) (BAĞ-KUR) ve 4/1-(c) (Emekli Sandığı) kapsamında aylık almakta olan 59.033 kişiye ödeme yapılacak olup toplam ödeme tutarı 992,9 Milyon TL’dir.

30.434,84 TL ile 16.739,16 TL arasında değişen 2023 yılı ek ödeme tutarları hak sahiplerinin banka hesaplarına veya PTT merkezlerine gönderilerek 26 Ocak 2024 Cuma günü ödenmeye başlanacaktır.

HARP VE VAZİFE MALULLERİNE 1 MİLYARLIK EK ÖDEME

Harp ve vazife malullerinin ek ödemeleri de başlayacak. Bu kapsamdaki 59 bin 33 kişiye toplam 992,9 milyon TL ödeme yapılacak.

Son dakika! Emekli Sandığı için zam farkı tarihi belli oldu

EMEKLİNİN GÖZÜ MECLİS GENEL KURULU'NDA

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı düzenlemeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçtiğimiz hafta geçti. Emeklinin gözü  bu kez de Meclis Genel Kurulu'na çevrildi. Emekliye ek zam ve en düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye çıkarılması bu hafta görüşülecek ve yasalaşacak. Torba yasada SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına ek yüzde 5 zam, En düşük emekli maaşı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarılması, İşverene asgari ücret desteği, Kısa çalışma ödeneğinden yararlanma koşulları kolaylaşması, Asgari prim ödeme gün sayısı 450 güne indirilmesi, Genel salgın durumu, kısa çalışma gerekçesi olarak yasaya girmesi, İşverene sigorta primi desteğinin de süresinin uzatılmasıi İlave kadın ve genç istihdamı sağlayan işverenlere yönelik destek 2 yıl daha uzatılması yer alacak. 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...