Tgrt Haber
13 Aralık 2021 12:55

Son dakika:Merkez Bankası'ndan dövize 4. kez müdahale

Son Dakika: Merkez Bankası'ndan döviz fiyatlarına 4. kez müdahale geldi. Yapılan açıklamada, "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur." denildi.

Son dakika:Merkez Bankası'ndan dövize 4. kez müdahale
merkez bankası

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) doların 14,50 seviyesine gelmesiyle 4. kez harekete geçti ve piyasaya döviz satış yoluyla müdahalede bulundu. Merkez Bankası'ndan döviz fiyatlarına 4. kez müdahale geldi.

Yapılan açıklamada, "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur." denildi.

MÜDAHALE SONRASI DOLAR NE KADAR?

Bu gelişmelerle dolar kuru yeni haftanın ilk işlem günde sınırlı bir düşüş yaşayarak 13,83 seviyelerinden başlamıştı. Ancak dolar/TL kuru sonrasında yönünü yukarı çevirerek 14,63 ile yeni rekorunu kırdı. Müdahale sonrası dolar/TL 14,14 seviyelerinde.

2 HAFTADA 3 KEZ MÜDAHALE

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle 1 Aralık’ta 2014'ten bu yana ilk defa piyasaya müdahale ettiğini açıklamıştı. İkinci müdahale ise 2 gün sonrasında gelmişti. Son olarak geride bıraktığımız cuma günü 3. kez müdahale yapılmıştı. 

‘FAİZ İNDİRİMİNE DEVAM’ MESAJI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati piyasalarda çokça konuşulan faiz indirimlerinin devam edeceğinin sinyalini vererek, “Onu bilmem (İndirimin devam edip etmeyeceği) ama artırmama konusunda kesin kararlıyız. Ve bu işi biz oturtacağız Allah'ın izniyle” dedi.

KUR ARTIŞLARI MANİPÜLATİF

Kur artışlarının dışarıdan bir saldırıya maruz kalmadığını ancak yurt içinde manipüle edildiğini söyleyen Bakan Nebati, “Dışarıdan herhangi bir saldırı yok! Çok net olarak söylüyorum. İçeride birkaç manipülatif, spekülatif işlemeler var. Merkez Bankası da onların bu hamlelerine karşı hamle yapıyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...