Tgrt Haber

Son dakika: TCMB'den piyasalara 5. müdahale

17 Aralık 2021 13:51
Son dakika: TCMB'den piyasalara 5. müdahale
TCMB,döviz

Son dakika haberi: Döviz kurundaki yükselişin ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 5. kez döviz satarak piyasalara müdahale etti.

Döviz kurundaki dalgalanmada dolar 17 lirayı, euro 19 lirayı gördü. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) piyasalarda sağlıksız yükseliş olduğunu belirterek dövize 5. kez müdahale etti. 

Aralık ayının başından bu yana 4 kez satım yönünde döviz piyasasına doğrudan müdahalede bulunan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası(TCMB), bugün bir kez daha aynı yönde müdahalede bulundu.

Müdahaleyi önceki duyurularında olduğu gibi, "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir" açıklaması ile bildiren TCMB, bu müdahaleye 14,50 TL'nin üzerinden başladığı görüldü.

Dolar/TL 17,1783 seviyesine çıkıp rekor kırdıktan sonra satım yönündeki bu doğrudan müdahale ile kur ilk tepki olarak 16,64 seviyesine kadar geri çekildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...