Tgrt Haber
03 Ağustos 2022 06:25 - Güncelleme : 03 Ağustos 2022 06:32

Sosyal konut projesinde detaylar belli oluyor: İşte masadaki ödeme şekli ve vade seçenekleri

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detayları gün geçtikçe belli olmaya başlıyor. Kiralık ve satılık dairelerinin fiyatlarını da düşürecek olan projeye özek sektör de dahil olmak isterken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal konutun detaylarını anlattı. En az 150 bin konut inşa edileceğini öğrenilirken ödeme şekli ve kaç yıllık bir vade olacağı belli oldu.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Sosyal konut projesinde detaylar belli oluyor: İşte masadaki ödeme şekli ve vade seçenekleri
sosyal konut,proje

81 ilde başlatılacak ve cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde geri sayım başladı. Kira öder gibi ev sahibi olunacak olan projenin detayları net bir şekilde önümüzdeki günlerde açıklanacağı ifade edilirken az da olsa bazı bilgiler gelmeye devam ediyor. Konut sektörü temsilcileri sosyal konut hamlesi ile arz sorunun çözüleceğini ve fiyatlardaki köpüğün eriyeceğini belirtti.

ÖZEL SEKTÖR PROJEYE DAHİL OLMAK İSTİYOR

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Özcan, projeyi değerlendirdi. Projenin fiyat artışlarının durmasını sağladığını ifade eden Özcan, “Devletimiz sosyal konut üretiminde özel sektörü de işin içine katmalı. Eğer TOKİ ve Emlak Konut’un yanı sıra özel sektör de işin içine dahil edilirse ve üretilecek konut sayısı 800 bin adet olan yıllık sıfır ev ihtiyacının üzerine çıkarsa hem satılık hem de kiralık fiyatlarda düşüş dahi sağlanacaktır” dedi.

BAKAN KURUM: KİRALARDA GERİLEME OLACAK

Sosyal konut projesi ile ilgili bazı bilgileri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum duyurdu. Kurum, proje ile kiralarda da ve konut fiyatlarında da gerileme olacağını söylerken, “İnşallah vatandaşımızı her işte olduğu gibi konut işinde de kira işinde de aç ve açıkta bırakmayacağız” dedi.

SOSYAL KONUT PROJESİNDEN KİMLER YARARLANACAK?

TOKİ’nin proje kapsamında 81 ilde en az 150 bin konut inşa etmesi beklenirken kimlerin yararlanacağı da belli oldu. Halihazırda ev sahibi olmayan herhangi bir mal veya mülk için hissedar sahibi olmayan dar gelirli vatandaşlar, uygun taksitlerle ev sahibi olacak. Kuraya katıldıktan sonra ev almaya hak kazanan vatandaşlar 15 yıla varan vade seçenekleriyle kira öder gibi ev taksiti ödeyecek. Bu arada şehit yakınları ve gaziler için satışta özel kontenjan açılacak. Evler için belirlenmesi beklenen peşinat tutarı ise evin fiyatının yüzde 10’u civarında 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlanması beklenen dairelerin fiyatları ise henüz netleşmedi. 

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Umut 3 Ağustos 2022 22:51

Engelliye varmı lütfen açıklama bekliyoruz

Dar gelirli vatandaş 3 Ağustos 2022 22:09

Tokiden beklentimiz dar gelirli bir insanında ev sahibi olabileceği fiyatlarla vatandaşa sunulmasıdır

Adem 3 Ağustos 2022 21:22

Çok guzel proje inşallah hak edenlere çıkar

Hüseyin 3 Ağustos 2022 20:05

Nasıl başvurçaz

Fatma garip 3 Ağustos 2022 11:30

Ben de katılıyorum Asgari ücretli tek başına çalışan 3 çocuğuna bakan bir anne TOKİ'nin konutundan nasıl yararlansın ön peşinatı sonraki peşinatı nasıl ödesin size soruyorum Bu nasıl bir TOKİ dar gelirliye değil zengine TOKİ veriyorlar kirasını ödesin faturasını mı ödesin oksa TOKİ'den çıkacak evin maliyetini mi ödesin size soruyorum yetimlere dullara olanak sağlıyorsunuz ya bence dullara daha tören sanayayım bu çocuğuma bakıyorum ize nasıl Kalkabilirim bu TOKİ'nin altında Başka da bir cevabım yok

Melih Aksoy 3 Ağustos 2022 08:07

Selamın aleyküm proje çok güzel ama asgeri ücretli çalısan kişi peşinat nasıl ödesin peşinat olmazsa daha iyi olur saygılar Allaha emanet olun.

Sonraki Haber Yükleniyor...