Tgrt Haber

Son dakika! Sosyal konut projesinde yeni müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
28 Eylül 2022 23:15 - Güncelleme : 29 Eylül 2022 00:31
Son dakika! Sosyal konut projesinde yeni müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı
Sosyal konut projesi,İlk evim ilk işyerim,Cumhurbaşkanı Erdoğan

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı televizyon programında Cumhuriyet tarihinin şu ana kadar yapılmış en büyük sosyal konut projesi olan 'ilk Evim, İlk İşyerim' ile ilgili bir müjdeyi daha paylaştı. Erdoğan, "Arsa sayısını 1 milyona çıkartmayı hedefliyoruz. Altyapısını hazırlayacağız, vatandaş üzerine evini yapabilecek" dedi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan 'ilk Evim, İlk İşyerim'e vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Dev projeye şu ana kadar başvuranların sayısı 5 milyona dayandı. Katıldığı bir televizyon programında projeyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni müjdeyi canlı yayında açıkladı. 

Sosyal konut projesine genç başvuru sayısının 1 milyon 715 bine yaklaştığını söyleyen Erdoğan, genel müraacatın da 5 milyona dayandığını açıkladı. Projede ilk kazmanın 25 Ekim'de vurulacağını belirten Erdoğan, "Derdimiz, Türkiye'nin 4 bir yanında nerelerde konut yapımına başlayacaksak, hepsine aynı anda temelleri atıp, bu işi başlatalım istiyoruz" dedi. Erdoğan, en kısa zamanda kura tarihlerini de açıklayacaklarını söyledi. 

ARSA SAYISI 1 MİLYONA ÇIKARILACAK

Canlı yayında sosyal konut projesiyle ilgili yeni bir müjde veren Erdoğan, arsa sayısının 1 milyona çıkartılacağını açıkladı. Erdoğan konuyla ilgili "Rakam 5'i yakalayınca, bize yeni bir adım atmak için Bakanımla konuştum. Biz altyapıyı yapacağız, o da evini yapacak. Çevre Şehircilik Bakanlığımız ekibiyle buralarda araştırmaları yapıp planlamayı yapacaklar. Ondan sonra hangi ilde ne kadar arsa, biz taktim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"PARA SIKINTIMIZ YOK, BUNLARI YAPARIZ"

1 milyon arsa hedefini kura çekiminden önceye yetiştirileceğini belirten Erdoğan,"Dün akşam Murat Bey'e talimatı verdim. Arsa alacak olanlar, hemen buraya yönelsinler. Onların arsalarını da bu kuraya tabi tutalım. 1 milyon arsa, fazla olabilir ama az olmayacak. 250 bin konutla ilgili geçen bir programda açıklamıştım. Demiştim ki; Biz seçim sonrası 2. bir etaba başlayabiliriz. Şimdi şartlar bizi öyle uğraştırıyor ki, bu arsaların altyapısını yapalım, vatandaşlarımız da evlerini yapsın. Ağzı olan konuşuyor. Bizim parasal olarak bir sıkıntımız yok. Bunları yaparız. Konutta 2 yıl verdik. 2 yıl içerisinde de bu rakamları yakalayacağız" dedi.

"KEMAL BEY DÜRÜST OL, SİYASET DÜRÜSTLÜKTÜR"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal konut projesiyle ilgili eleştirilerine de cevap veren Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Sayın Kılıçdaroğlu'nun daire ihtiyacı mı var? Garanti istediğine göre böyle bir ihtiyacı var. Buyursun. Biz 1 milyon 250 bin TOKİ olarak konut yaptık. İlk defa bu alana girmiyoruz ki, kendimizi ispatlamışız. Esenler'de konut dağıtımı yaptık. Orada bir eve gittim ve mutluluklarını gördüm. Kemal Bey bak dürüst ol. Siyaset dürüstlüktür. Böyle enine boyuna aklına ne geliyorsa atmak değil. Biz attığımız adımla yeniden bir tarih yazıyoruz.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...