Tgrt Haber
26 Aralık 2022 15:43 - Güncelleme : 26 Aralık 2022 16:55

Yeni dönem hızlı başladı: Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye 3.3 trilyon dolar dev yatırım

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ev sahipliğindeki DEİK organizasyonunda konuşan Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Khalid bin Abdulaziz Al Falih, 2030 vizyonları çerçevesinde Türkiye'ye 3,3 trilyon dolarlık doğrudan yatırım hedeflediklerini açıkladı. Söz konusu yatırımı başta imalat sektörü olmak üzere tüm alanlara yaymak istediklerini vurgulayan Falih, Türkiye firmalara da çağrıda bulunarak

Yeni dönem hızlı başladı: Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye 3.3 trilyon dolar dev yatırım
Suudi Arabistan,Türkiye,yatırım,imalat

Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki olumlu siyasi hava, ekonomik iş birliklerini de beraberinde getirmeye başladı. Geçtiğimiz haftalarda 5 milyar dolarlık yatırım yapan Suudi Arabistan'ın bu seferki yatırım hedefi trilyonları buldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ev sahipliğinde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) organizasyonuyla gerçekleştirilen Türkiye-Suudi Arabistan İş ve Yatırım Forumu düzenlendi.

https://twitter.com/NureddinNebati/status/1605894798753140737

BİRÇOK ALANDA YATIRIM

Türkiye'ye yatırım ve ortaklık için gelen 100'ü aşkın Suudi firmanın imalat ve kimyasallar öncelikli olmak üzere  enerji, finans, inşaat, petrokimya, insan kaynakları alanlarında yatırımın yapmaya hazır olduğu bildirildi. Forumda ayrıca Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Khalid bin Abdulaziz Al Falih ile atılacak ekonomik ve finansal iş birliğine ilişkin somut adımlar da ele alındı.

3,3 TRİLYON DOLARLIK YATIRIM

Dünya'da yer alan habere göre, 2030 vizyonları kapsamında 3,3 trilyon dolarlık doğrudan yatırım hedeflediklerini belirten Falih, "Bu hedef doğrultusunda Türkiye ile özellikle imalat, savunma sanayi, biyoteknoloji, turizm, sürdürülebilirlik, yeşil ekonomi, metal, maden sanayi, alüminyum, titanyum, lojistik, konut, enerji ve sermaye alanlarında işbirliği amaçlıyoruz. Türkiye ve Suudi Arabistan, bölgenin iki büyük ekonomisini temsil ediyor. Bu forum, ileriye dönük yol haritasının oluşturulmasında önem arz edecek. Kaybedilen vakti telefi etmeli, müşterek faaliyetlerimizi iyileştirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Yeni dönem hızlı başladı: Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye 3.3 trilyon dolar dev yatırım

AVRUPA'YA YAKINLIK

Türkiye’nin özellikle imalat sektöründe çok güçlü olduğunu belirten Khalid bin Abdulaziz Al Falih, Avrupa’ya yakınlığı bakımından kilit pazar konumunda bulunduğunu vurgulayarak imalat sektörü öne çıktığını belirtti.

Türk firmalarına yatırım çağrısında bulunan Suudi Bakan, “Türkiye’de alaşım imalatı ve kimyasallarda güçlü. Suudi Arabistan’da gelişen talebe karşılık verilebilir. Otomotiv dahil titanyum, alüminyum, havacılık ürünleri, savunma sanayi, güneş enerjisi, enerji sektörüne katkıda bulunabilirsiniz" dedi.

Yeni dönem hızlı başladı: Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye 3.3 trilyon dolar dev yatırım

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...