Tgrt Haber

Tarım Bakanlığı: Zam kırmızı et piyasasını etkilemiyor

23 Mart 2022 12:51 - Güncelleme : 23 Mart 2022 14:12
Tarım Bakanlığı: Zam kırmızı et piyasasını etkilemiyor

Son dakika haberi: Et ve Süt Kurumu'nun kırmızı et fiyatlarına yüzde 48 zam yapmasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan zam kırmızı et piyasasını etkilememektedir" ifadelerine yer verildi.

Et ve Süt Kurumu'nun kırmızı ve beyaz et ürünlerine yaptığı yüzde 48'lik zammın ardından açıklama Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Et Ve Süt Kurumu’nun Türkiye genelindeki 18 satış mağazasında, nihai tüketiciye satılan ürünlerin fiyatlarında düzenlemeye gitmesi, kırmızı et piyasasını etkilememektedir” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada yeni fiyat düzenlemesinin ardından et ve süt kurumu mağazalarında tüketiciye ulaştırılan ürünlerin hala piyasanın yüzde 15 altında satıldığına dikkat çekildi. Zammın ardından kıymanın 83 liradan kuşbaşının ise 92 TL’den satıldığını belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

KIRMIZI ET PİYASASINI ETKİLEMİYOR

"Et ve Süt Kurumu (ESK) satış mağazalarında yıllık kıyma ve kuşbaşı eti satışı 6 bin tondur. Bu rakam Türkiye kırmızı et satışının yüzde birinin altındadır.

Bu nedenle ESK'nın Türkiye genelindeki 18 satış mağazasında, nihai tüketiciye satılan ürünlerin fiyatlarında düzenlemeye gitmesi, kırmızı et piyasasını etkilememektedir.

Yeni fiyat düzenlemesinden sonra, ESK mağazalarında tüketiciye ulaştırılan ürünler piyasanın yüzde 15 altında satılmaktadır.

Böylece ESK kıymayı 83 TL'den, kuşbaşını 92 TL'den piyasa fiyatının altında satışa sunmaktadır.

Hükümetimiz ve Bakanlığımız üreticimizin ve tüketicimizin yanında olmaya ve her türlü desteği vermeye de devam edecektir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...