Tgrt Haber
24 May 2021 14:34

Tarımın kurtuluşu dijital çiftçilikte

Tarımda dönüşüm başlıyor. Kuraklıkla mücadelen çıkış yolu olarak “dijital tarım, dijital çiftçi” gösterildi. Meclis'e sunulan “iklim değişikliği ve tarım” raporunda dikkat çeken tespit ve öneriler sıralandı.

Tarımın kurtuluşu dijital çiftçilikte
dijital tarım,,ekonomi,

Meclis İklim Değişikliğini Araştırma Komisyonu’na sunulan “iklim değişikliği ve tarım” raporunda dikkat çeken tespit ve öneriler sıralandı.

Rapora göre, azalan yağış, kuraklık, sel, dolu gibi afetler doğrudan tarımı vuruyor. İklim değişikliği sadece kuraklık değil; sel afetini de tetikliyor. Bu tehditlerin önüne geçmek içinse tarımda dijitalleşmeye geçmek gerekiyor

"DİJİTAL TARIM DİJİTAL ÇİFTÇİ" ÖNERİSİ

Tarımda ilerlemek için Genç çiftçilerin tarım üretim zincirine kazandırılması gerektiğine vurgu yapıldı. “dijital tarım, dijital çiftçi” çıkış yolu olarak gösterildi.

Dijital tarımda kullanılacak akıllı telefonlarsa özellikle gençlerin ilgi alanına giriyor. Hem iş gücünün kalitesi hem de dijital verilere ulaşım için gereken ilgi genç çiftçide mevcut. Uzmanlar tarımda gençleşmenin ve çağı yakalamanın verimi artırmak için önemli olduğuna işaret ediyor.

"ÇİFTÇİLER DİJİTAL ALANDA BAŞARILI"

Raporda ayrıca eğitim ve dijital kullanım seviyesi düşük olarak tahmin edilen çiftçilerin gerçekte bu alanda becerikli olduğu vurgulandı, pandemi döneminde bunun kanıtlandığını belirtildi.

DİJİTAL TARIM STRATEJİ BELGESİ HAZIRLANIYOR

Rapora göre, “Tarım Bakanlığı ile birlikte ‘E-Tarım’ adlı proje kapsamında Türkiye’de tarım sektöründe elektronik tarım ya da dijital tarım strateji belgesi hazırlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...