Tgrt Haber

TCMB gelecek ay için de faiz indirimine kapı araladı

18 Kasım 2021 15:22
TCMB gelecek ay için de faiz indirimine kapı araladı
tcmb,,faiz,,zam,

TCMB politika faizini 100 baz puan daha indirerek yüzde 15'e çekmesi, 'indirim gelecek ay da devam edecek mi?' sorusunu akıllara getirdi. PPK özet metninde yeniden bir 'sınırlı alan' vurgusu yapan TCMB, faiz indirimi için Aralık ayına da kapı araladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faizlerde 100 baz puan indirime giderek yüzde 15’e çekti.

PPK sonrası yapılan açıklama metininde yer alan ifadeler dikkat çekti. Zam furyasının 2022 yılının ortasına kadar devam edeceği ifade edilen metinde aralık ayında faiz indirimine devam edilip edilmeyeceğinin de sinyalleri verildi.

Zamlara ilişkin yapılan değerlendirmede,  “Kurul, arz yönlü ve para politikası etki alanı dışındaki faktörlerin fiyat artışları üzerinde oluşturduğu geçici etkilerin 2022 yılının ilk yarısı boyunca da etkisini sürdürmesini beklemektedir” denildi.

FAİZ İNDİRİMİ DEVAM EDEBİLİR

Merkez’in Aralık ayında alacağı karar piyasalarda merak edilirken PPK metninde yer alan şu cümle ile gelecek aya ilişkin önemli bir mesaj verildi. “Kurul, bu etkilerin ima ettiği sınırlı alanın kullanımını Aralık ayında tamamlamayı değerlendirecektir” denilen metinde Aralık’ta da faiz indirimine kapı aralandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...