Tgrt Haber

TCMB yılın ilk faiz kararını açıklayacak! ‘Parasal sıkılaşma’ devam edecek mi?

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Anadolu Ajansı
23 Ocak 2024 09:26 - Güncelleme : 23 Ocak 2024 09:31
TCMB yılın ilk faiz kararını açıklayacak! ‘Parasal sıkılaşma’ devam edecek mi?
Merkez Bankası,TCMB,,parasal sıkılaşma

2024 yılının ilk faiz kararı için gözler Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Piyasaların odağında yer alan kritik karar Perşembe günü açıklanacak. TCMB son toplantısında politika faizini yüzde 42,5 seviyesine yükseltmişti. Peki, ekonomistlerin faiz beklentisi ne yönde? İşte detaylar

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu yılın ilk faiz kararı için toplanacak. Piyasaların odağında yer alan kritik karar beklenirken ekonomistlerden de tahminler gelmeye devam ediyor. TCMB son faiz kararında faizi yüzde 42,5 seviyesine yükseltmişti.

2024 YILININ İLK FAİZ KARARI AÇIKLANACAK

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında 25 Ocak Perşembe günü toplanacak.

Aynı gün saat 14.00'te faiz kararı açıklanacak. Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi 250 baz puan artırılarak yüzde yüzde 42,5'e yükseltilmişti.

TCMB FAİZ ARTIRACAK MI?

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyanı 250 baz puan artırım yönünde gerçekleşti.

Analistler, politika faizinin 250 baz puan artırılarak yüzde 45'e çıkarılacağını tahmin ediyor.

YIL SONU FAİZ TAHMİNİ YÜZDE 38,75

Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 38,75 oldu.

"PARASAL SIKILAŞMA TAMAMLANACAK" MESAJI GELMİŞTİ

Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi 250 baz puan artırarak yüzde 42,50'ye çıkarıldı.

Merkez Bankası, parasal sıkılaştırma adımlarını en kısa zamanda tamamlamayı öngördüklerini açıklamıştı.

GOLDMAN SACHS FAİZ ÖNGÖRÜSÜNÜ AÇIKLADI

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs’tan Türkiye için faiz tahmini geldi. Banka, TCMB'nin bu ay politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 45'e çıkaracağı öngörüsünde bulundu.

2023'TE 7 TOPLANTIDA 34 PUANLIK FAİZ ARTIŞI

Merkez Bankası, geçen yıl hazirandan sonra sıkılaştırma politikası uyguladı. Haziranda faizi yüzde 650 baz puan artışla yüzde 15'e çıkaran Merkez Bankası, son 7 toplantıda da yukarı yönlü adım attı. Faizde bu yılki toplam artış 34 puan olarak gerçekleşti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...