Tgrt Haber
13 Aralık 2022 16:14 - Güncelleme : 13 Aralık 2022 16:27

Teyit mektubu açıklaması: Boğazlarda bekleyen tanker kalmadı!

Boğazlarda teyit mektubu vermediği için bekleyen petrol gemileri hakkında Denizcilik Genel Müdürlüğü’nden açıklama geldi. Buna göre; 26 tankerden 22'sinin uygun teyit mektubunu verdiği ve 19'nun geçişinin tamamlandığı açıklandı. Müdürlük “Marmara ve Ege Denizinde uygun teyit mektubu vermediği için bekleyen ham petrol yüklü tanker bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
Teyit mektubu açıklaması: Boğazlarda bekleyen tanker kalmadı!
boğazlar,petrol gemileri,teyit mektubu

İstanbul Boğazlarında teyit mektubu verdiği için bekleyen gemiler hakkında açıklama yapıldı. Denizcilik Genel Müdürlüğü boğazlarda geçiş onayı bekleyen tanker kalmadığını duyurdu.

"MARMARA VE EGE DENİZİNDE BEKLEYEN GEMİ YOK"

Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden sosyal medyada konuya ilişkin bir paylaşım yaptı. Açıklamada “Bekleyen 26 tankerden 22'si uygun teyit mektubunu vermiştir. 19'unun geçişi tamamlanmıştır. Boğaza yeni varanlar dahil 4 gemi için teyit mektubu beklenmektedir" denildi.

Teyit mektubu sunmayan petrol tankerlerinin boğazlardan geçemeyeceği ifade edilerek “18 tanker Karadeniz'de, 1 tanker Ege Denizi'nde bekletiliyor. Karadeniz'de bekleyen gemi sayısının haberlerde belirtilen sayıda olmadığı gibi gemi sayısının fazlalığı da ülkemize bir baskı aracı olarak kullanılması da kabul edilebilir değildir." İfadeleri kullanıldı.

https://twitter.com/denizcilikgm/status/1602587616670523392

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...