Tgrt Haber

Thodex mağdurları dikkat! İkinci kez dolandırılmayın

23 Nisan 2021 11:36
Thodex mağdurları dikkat! İkinci kez dolandırılmayın
kripto para,thodex,ekonomi,dolandırıcılık

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, TGRT Haber’de Thodex vurgununu değerlendirdi. Yatırım yapan mağdurlara veya kripto parayla alakası olmayan kişilere dolandırılmamaları adına kritik uyarılarda bulunan Memiş, “Herkesin sosyal medya hesaplarından gelen asılsız ve sahte bilgilere dayanarak kendini savcı, polis ya da bu şirkette bir yönetici-CEO olarak tanıtan kişilerin aslında birer dolandırıcı olduğunu bilmesi ve ikinci kez mağduriyet yaşamaması gerekiyor” dedi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, TGRT Haber’de Thodex vurgununu değerlendirdi

Türkiye’nin gündemindeki Thodex vurgunuyla ilgili, “Geleceğin dijital çağı açısından güven ve itibar zedeleyici. Türkiye’nin önünde insanlarda farkındalık oluşması ve bu piyasayı tanıması için bir fırsat vardı. Ama maalesef bu tür hadiseler olacak ve olması bekleniyordu" dedi.

Thodex mağdurları dikkat! İkinci kez dolandırılmayın

MAĞDURLARA KRİTİK UYARI
Mağdur olan kişilere sosyal medya hesaplarından ulaşılarak pazarlık yapıldığını belirten Memiş, Thodex vurgunuyla mağdur olan yatırımcılara kritik uyarıda bulundu.

İşte Memiş’in açıklamalarından öne çıkanlar;
Sistem değiştikçe, tarih değiştikçe dolandırıcılık hadiseleri değişiyor. Artık dijital bir çağdayız, dolandırıcılık hikâyeleri de dijital bir çağda oluyor. İkinci kez mağdur olmamanız için kesinlikle sizi bu şirket tarafından aradığını iddia eden kişilerle kimlik bilgilerinizi veya banka hesap bilgilerini kesinlikle paylaşmayın.

SİZİ ARAYANLARA KARŞI DİKKATLİ OLUN
Thodex şirketine yatırım yapan veya yapmayan herkese seslenen Memiş, açıklamalarında ” ‘MASAK, savcılık, emniyet tarafından arıyorum. Sizin bilgilerinize ulaştım, bu şirketle bağlantınız ve yatırımlarınız varmış’ diyerek insanları dolandırmak isteyen dolandırıcılar piyasada cirit atacaktır. Herkesin sosyal medya hesaplarından gelen asılsız ve sahte bilgilere dayanarak kendini savcı, polis ya da bu şirkette bir yönetici-CEO olarak tanıtan kişilerin aslında birer dolandırıcı olduğunu bilmesi ve ikinci kez mağduriyet yaşamaması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Sürecin çok tehlikeli olduğunu ve örneklerinin FETÖ sürecinde de görüldüğünü hatırlatan Memiş, “Kripto para piyasasıyla alakanız olmamasına rağmen alakanız varmış gibi gösterilerek aynı mağduriyetin yaşanmaması için vatandaşlarımızın çok dikkatli olması gerekiyor” dedi.

Thodex mağdurları dikkat! İkinci kez dolandırılmayın

“KRİPTO PARADA DOLANDIRICILIK BİTMEYECEK”
Mağdurların ellerinde önemli bilgi varsa kolluk kuvvetleriyle paylaşarak yardımcı olmaktan başka yapabilecekleri bir şeyin olmadığını vurgulayan Memiş, şunları söyledi;

 “Bundan sonra bu süreç bitmeyecek. Saadet zinciri, dolandırıcılık hadiseleri bitmeyecek. Bu günlerde çok sert yasal düzenlemeler, vergilendirmeler geliyor. Kazancın olduğu her yerde vergi vardır. Herkesin duygularıyla değil mantıklarıyla hareket edip yakında gelecek olan çok sert tedbirlere hazırlıklı olarak varlıklarını koruması gerekiyor” 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...