Tgrt Haber

TOKİ 32 ilde konut satışını duyurdu, iş yeri ve konutlar açık artırmaya çıkıyor

Editör: İmran Baran / Kaynak: TGRT HABER
25 Kasım 2023 12:01 - Güncelleme : 25 Kasım 2023 16:36
TOKİ 32 ilde konut satışını duyurdu, iş yeri ve konutlar açık artırmaya çıkıyor
TOKİ,toplu konut idaresi başkanlığı,açık artırma

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan dev fırsat! TOKİ 32 ilde 169 konut ve 28 ilde 192 iş yeri açık artırmayla satışa sunacağını duyurdu.

Enflasyonun vurduğu alanların başında ev fiyatları geliyor. Güncel fiyatlar baz alındığında değil ev almak kirada oturabilmek dahi lüks hale geldi. Nakite de krediye de erişimde zorluk yaşanan bu dönemde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) vatandaşın imdadına yetişiyor. Gerek açık artırma gerekse kura yöntemiyle her gelir grubuna hitap eden projeler vatandaşın odak noktası haline gelmiş durumda. Az peşinat uzun vade kampanyalarıyla 81 ilde vatandaşa ev ve iş yeri sahibi olma imkanı sunan TOKİ, duyurularına bir yenisini daha ekledi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 32 ilde 169 konut ve 28 ilde 192 iş yerini açık artırmayla satışa sunacak.

KONUTLAR HANGİ İLLERDE SATIŞA ÇIKACAK?  

TOKİ'den alınan bilgiye göre alıcılar, Adana, Ağrı, Ankara, Aydın, Balıkesir, Batman, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gümüşhane, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Tunceli, Van, Yozgat ve Zonguldak'ta satışa sunulan konutlara yüzde 25 peşinat, 72 ay vadeyle sahip olabilecek.

TOKİ 32 ilde konut satışını duyurdu, iş yeri ve konutlar açık artırmaya çıkıyor

İŞ YERLERİ HANGİ İLLERDE SATILACAK?

Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bursa, Çorum, Denizli, Elazığ, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hatay, İzmir, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Niğde, Ordu, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon'da satışa sunulan iş yerleri ise yüzde 25 peşinat, 48 ay vadeyle alınabilecek.

AÇIK ARTIRMA NEREDE VE NASIL OLACAK?

Konutlar için 13 Aralık Çarşamba, iş yerleri için 14 Aralık Perşembe günü yapılacak açık artırmalar, Ankara The Green Park Hotel ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda gerçekleştirilecek. Ayrıca "www.emlakmuzayede.com.tr" internet adresinden de teklif verilebilecek.

Açık artırmaya internet katılımı için kayıtlar, 12 Aralık Salı günü saat 10.30'a kadar alınacak.

Açık artırmaya ilişkin bankacılık hizmetleri ise Türkiye Halk Bankası ve Ziraat Bankası tarafından yürütülecek. Başvurular ve teminatlar, bu bankaların tüm şubeleri aracılığıyla kabul edilecek.

Ayrıntılı bilgiye "www.toki.gov.tr" ile "www.emlakmuzayede.com.tr" internet adreslerinden ve "444 86 54" numaralı telefondan ulaşılabilecek.

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...