Tgrt Haber
05 Şubat 2022 13:30

TOKİ'den dar gelirli ailelere müjde! 3 ilde 49 arsa satışa çıkarıldı

Milyonlarca vatandaş ev sahibi olmak istiyor. Fakat gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artışla beraber bu hayalden maalesef birçok kişi uzak durmak zorunda kalıyor. İşte tam da bu durumda devletin özellikle dar gelirli vatandaşların barınma sorununa el atması ile birlikte yepyeni fırsat niteliğinde bir seçenek ortaya çıktı. Devlet desteği ile ülkemizde birçok dar gelirli vatandaşın ev sahibi olmasına vesile olan TOKİ; 3 ilde tam 49 arsayı açık artırma ile satışa çıkardı. Öte yandan İstanbul’da bu arsalar satışa sunuldu.

TOKİ 3 ilde 49 arsayı satışa çıkardı 
(Fotoğraf AA)
TOKİ 3 ilde 49 arsayı satışa çıkardı (Fotoğraf AA)

TOKİ’den yapılan son açıklamalara göre, elinde bulunan konut, ticaret, sanayi tesisi alanı, bakım akaryakıt servis istasyon alanı, konaklama tesisi alanı, park, dini tesis, otopark, rekreasyon alanı özelliği taşıyan arsaları uygun fiyatla satışa çıkartıyor.

Söz konusu arsalar için yüzde 15 ve 25 peşinat 60 ay vade sunuluyor. İstanbul, Kocaeli ve Şanlıurfa’da bulunan 49 arsanın muhammen bedeli 2.875.512.298-TL. Yaklaşık olarak üç ilde bulunan söz konusu 49 arsanın büyüklüğü ise 575.138 metrekare.

8 ŞUBAT’TA AÇIK ARTIRIMA SUNULACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından satışı yapılacak olan bu arsaların satış usulü ise açık artırma olacak. 08 Şubat 2022 Salı günü saat 10.30’da gerçekleştirilecek olan açık artırma TOKİ İstanbul Hizmet Binasında yapılacak. Açık artırmaya “www.emlakmuzayede.com.tr” adresi üzerinden de teklif verilebilecek.

Yüzde 15 ve 25 peşinat 60 ay vade ile satışa sunulan arsaların alımı esnasında KDV de ödenmeyecek. TOKİ tarafından yürütülen bu satışlar KDV’den muaf olarak yapılacak. Satışa sunulan arsalardan bir bölümü Şanlıurfa’da yer alıyor. Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde konut ve ticaret alanıniteliğindeki arsalar 6 milyon 548 bin 400 TL’den başlıyor ve bu arsalara alıcılar 25 peşinat ve 60 ay vade ile sahip olabiliyor.

ARSALAR İSTANBUL’DA SATIŞA SUNULDU

İstanbul’da satışa sunulan 30 arsa ise Başakşehir, Bahçelievler ve Arnavutköy ilçelerinde bulunuyor. Alıcılar söz konusu arsalara 25 peşinat ve 60 ay vade ile sahip olabilecek. Arnavutköy’de bulunan arsalar sanayi tesisi alanı, ticaret alanı, bakım ve akaryakıt istasyon alanı niteliğinde olup yine bu arsalar yüzde 15 peşinat 60 ay vade ile satılacak. Kocaeli’nde satışa çıkan 15 arsa ise konaklama tesis alanı, konut alanı, park, dini tesis, otopark, rekreasyon alanı niteliğinde.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...