Tgrt Haber
07 Eylül 2021 13:14

TOKİ ikinci indirim kampanyası: TOKİ indirimden kimler yararlanacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, her yıl yapılan TOKİ indirimin bu yıl ikinci kez gerçekleşeceğini söyledi. TOKİ ikinci indirimi ile ilgili duyurunun ardından ''TOKİ ikinci indirim kampanyası ne zaman? TOKİ ikinci indiriminden kimler yararlanabilir?'' soruları gündeme geldi.

TOKİ ikinci indirim kampanyası: TOKİ indirimden kimler yararlanacak?
TOKİ,çevre ve şehircilik bakanlığı,murat kurum,

Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan açıklamaya göre TOKİ'nin her yıl yapılan indirim kampanyasının bu yıl da yoğun talep üzerine tekrar yapılacağı öğrenildi. Duyurunun ardından TOKİ tarafından borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyenler ''TOKİ indirimi kampanyasından nasıl yararlanılır? TOKİ indirimi başvuru tarihleri belli oldu mu?'' sorularına odaklandı.  

TOKİ İKİNCİ İNDİRİMİ NE ZAMAN?  

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ ikinci indirimi hakkında açıklama yaptı. TOKİ tarafından borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına her yıl yapılan indirim kampanyası bu yıl ikinci defa gerçekleşiyor. TOKİ ikinci indirimi 21 Eylül tarihinde başlayacak.  

TOKİ ikinci indiriminden yararlanmak isteyen vatandaşlar, 21 Eylül 19 Ekim 2021 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirecek. Borcunu peşin ödeyip tapusunu almak isteyen konut ve iş yeri alıcılara için yüzde 22 oranında indirim uygulanacağı duyuruldu. 

TOKİ ikinci indirim kampanyası: TOKİ indirimden kimler yararlanacak?

TOKİ İKİNCİ İNDİRİMİNDEN KİMLER YARARLANACAK?  

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından borcunu erken kapatıp tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için ikinci indirim kampanyası düzenliyor. Yoğun talep nedeni ile geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için yapılan indirim kampanyasının bu yıl ikincisi de yapılacak. Peki TOKİ ikinci indiriminden kimler yararlanacak? İşte TOKİ ikinci indirim kampanyasından yararlanma şartları: 

  • İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapması gerekiyor. 
  • TOKİ indiriminden yararlanmak için geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu bulunmaması gerekiyor,  
  • Kampanyadan geri ödeme taksitleri en geç 2020 yılı haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri alıcıları yararlanabilir, 
  • Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan konut ve iş yeri alıcıları indirim kampanyasından yararlanamıyor, 
  •  Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilir. 
  • Yüzde 22 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da yararlanabilecek. 

TOKİ ikinci indirim kampanyası: TOKİ indirimden kimler yararlanacak?

TOKİ ikinci indirimi ne zaman? TOKİ indiriminden kimler yararlanacak? TOKİ indirimi başvuru tarihleri belli oldu mu? sorularını cevapladık. Siz de TOKİ ikinci indirimi ile ilgili sorularınızı yorumlara yazabilirsiniz. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...