Tgrt Haber
09 Ocak 2023 15:20 - Güncelleme : 09 Ocak 2023 15:29

Trafik sigortası primine yeni kademe uygulaması: İyi sürücüye yüzde 10 daha fazla kazanç

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu (SEDDK), trafik sigortası için yeni bir adım atılıyor. Buna göre 0 ve 8 arasında basamakların getirileceği sistemde, iyi sürücüler yukarı, kötü sürücüler ise aşağı yönlü bir yol izleyecek. Buna göre ödenecek miktar da performansa göre belirlenecek.

Trafik sigortası primine yeni kademe uygulaması: İyi sürücüye yüzde 10 daha fazla kazanç
trafik sigortası,prim,kaza,araç,otomobil

Trafik sigortası priminde devrim gibi bir sistem geliyor. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (SEDDK) yaptığı çalışmaya göre, mevcut 7 basamaklı sisteme 0 ve 8 basamakları getiriliyor. Söz konusu mevcut sistemde yeni otomobil alan kişi sisteme 4'üncü basamaktan girerken kaza yapmadığı veya hasar üretmediği her yıl yukarıya doğru tırmanış gerçekleştiriyor.

KAZADA AŞAĞI İNİYOR

Sürücü, yeni aldığı aracıyla 4 yıl kaza yapmadığı durumda 7'inci basamağa geliyor. Böylece sigorta primi yüzde 40 daha ucuz oluyor. Tersi durumda ise yeni kaza yapıldığı zaman 4'ten 3,2 ve 1'inci basamağa doğru iniliyor. Burada uygulanan sistemde de sürücülerin primi daha yüksek oluyor. Ancak hasar oranının yükselmesi sadece bu sürücülerin değil diğer vatandaşların da fazla prim ödemesini sağlıyor.

Trafik sigortası primine yeni kademe uygulaması: İyi sürücüye yüzde 10 daha fazla kazanç

8'İNCİ BASAMAKTA YÜZDE 10 DAHA KAZANÇ

Habertürk'te yer alan habere göre, getirilmesi planlanan yeni sistemde 8'inci basamakta ise kurallara uyan ve kaza yapmayanlar yer alacak. Bu basamağa çıkacak sürücülerin ödeyeceği prim yüzde 50 daha az olacak. Mevcut uygulamada 7'nci basamakta olan iyi sürücüler yüzde 40 daha az prim ödüyordu. Böylece iyi sürücü yüzde 10 daha kazançlı olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...