Tgrt Haber
08 Haziran 2022 09:22 - Güncelleme : 08 Haziran 2022 09:35

TÜBİTAK geliştirdi: Turkovac'tan sonra Kovid-19'a karşı yerli çiğneme tableti

Kovid-19 salgınına karşı yerli inaktif aşı Turkovac’tan sonra TÜBİTAK'ın geliştirdiği koruyucu çiğneme tableti teknolojisinin de lisans ihalesi yapılıyor.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: Anadolu Ajansı
TÜBİTAK geliştirdi: Turkovac'tan sonra Kovid-19'a karşı yerli çiğneme tableti
koronavirüs

Koronavirüse karşı mücadele tüm dünyada devam ediyor. Maske, dezenfektan ve aşı gibi çağdaş uygulamalarla ciddi gerilemenın sağlandığı pandemide son aşamaya gelindi. Türkiye, yerli inaktif aşı Turkovac ile büyük bir başarıya imza attı.

Turkovac’ın ardından şimdi de Kovid-19'a karşı yerli koruyucu çiğneme tableti geliyor.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından geliştirilen "SARS-CoV-2" virüsüne karşı koruyucu pastil/çiğneme tableti" teknolojisinin transferine dair inhisari lisans ihalesi yapılacak.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

TÜBİTAK'ın Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, kurum tarafından geliştirilen “SARS-CoV-2 (Kovid-19) virüsüne karşı koruyucu pastil/çiğneme tableti" teknolojisinin transferinin 7 yıl süreyle lisanslanması ihalesi pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek.

"Koruyucu Pastil/Çiğneme Tableti Üretimi" buluş başlıklı ulusal patent başvurusu, söz konusu başvurunun rüçhan hakkından yararlanarak yapılması muhtemel ulusal ve uluslararası patent başvuruları ve bu kapsamda edinilen yapma bilgisi (know-how) statüsündeki teknolojinin transferini kapsıyor. İhale, teknoloji transfer bedeli olarak en az 600 bin TL peşinat alınması şartıyla gerçekleştirilecek. İhaleyi kazanan firmaya 7 yıllık, istediği ülkelerde belirtilen usul, şart ve kapsamda inhisari lisans verilecek.

21 Haziran Salı saat 10.00'da TÜBİTAK Satınalma Müdürlüğünde yapılacak ihale yerli ve yabancı tüm isteklilere açık olacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...