Tgrt Haber
04 Şubat 2022 16:35 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 10:41

Bitcoin'de kritik seviye aşılacak mı? Kripto para uzmanı Eylül'ü işaret etti

Bir süredir düşüşlerle gündeme gelen kripto paralar, yeniden yükselişe geçti. Peki bu yükseliş devam edecek mi? Kripto para uzmanı Tuna Kaya, dijital paralardaki son gelişmeleri yorumladı, yatırımcılara kritik önerilerde bulundu.

Bitcoin'de kritik seviye aşılacak mı? Kripto para uzmanı Eylül'ü işaret etti

Dün ocak ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından dolar, Euro ve altından sonra uzun süredir küçük hareketlerle devam eden kripto paralar yükselişe geçti. Peki bu gelişme kripto paraların yükseliş trendine geçtiği anlamına mı geliyor? Yükselişin nedeni nedir ve ne kadar devam edecek? TGRT Haber’de kripto para uzmanı Tuna Kaya, kripto paralardaki son gelişmeleri paylaştı.

40 BİN DOLARI AŞMASI ZOR

Kaya, kripto paraların yükseliş trendine geçtiğini söylemek için gerekli olan şartları şöyle açıkladı: “Bitocin örneğinden ilerleyecek olursak öncelikle 40 bin dolar seviyesini aşılması gerekiyor. İkincisi 50 günlük ortalamayı aşması gerekiyor. Yani kripto para alacağım ancak kendimi güvende hissetmek istiyorum diyorlarsa yatırımcı fiyatların 50 günlük ortalamasına bakması gerekiyor. Ancak bundan ziyade kademeli alım satımı daha çok öneriyorum. Bu açıdan aşağı yönlü düşüşlerde yatırımcılar, 37 bin, 34 bin, 29 bin dolar seviyelerinde alım yapabilirler.”

YÜKSELİŞ TRENDİ İÇİN KRİTİK AY

Bitcoin’ın 40 bin dolar direncini kıramadığına dikkat çeken Kaya, kripto paraların tepki satımlarından dolayı yeniden düşüşe geçeceğini söyledi. 40 bin dolar seviyesini aşacağına dair veriler olmadığı kaydeden Kaya, 2022 yılının parasal sıkılaşma dönemi olduğuna dikkat çekti. Kaya, “Bitcoin ve alt coinlerde ciddi anlamda yukarı yönlü hareketlerin olmayacağını düşünmüyorum” diyerek konuşmasına şöyle devam etti:

“Ancak yaz ortasında, kripto para piyasasında önümüzü daha rahat göreceğiz. Ciddi anlamda kripto paralarda güzel bir yükselişi Eylül ayında bekliyorum. Makro bir değişim olmazda beklentim budur. Yatırımcılar aşağı yönde ilerlerken Bitcoin’in geldiği seviyelerden altcoin de alabilirler. Kripto paralar artık yüksek riskli paralar değil, sisteme yavaş yavaş entegre olmaya başladı.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...