Tgrt Haber

Son dakika! Türkiye ile Bulgaristan arasında doğalgaz anlaşması imzalandı: Yıllık 1,5 milyar metreküp

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: Anadolu Ajansı
03 Ocak 2023 14:25 - Güncelleme : 03 Ocak 2023 17:31
Son dakika! Türkiye ile Bulgaristan arasında doğalgaz anlaşması imzalandı: Yıllık 1,5 milyar metreküp
doğalgaz,Bulgaristan,Türkiye,anlaşma,Fatih Dönmez

Son dakika haberi: Türkiye ile Bulgaristan arasında yılda yaklaşık 1,5 milyar metreküpe kadar doğalgaz transferi sağlayacak işbirliği anlaşması imzalandı. Buna göre Bulgaristan'ın uluslararası piyasalardan edineceği doğalgaz, Türkiye'de işlendikten sonra kullanıma hazır olarak boru hattıyla iletilecek.

Türkiye'nin Bulgaristan'a doğalgaz satışında anlaşma tamam. Türkiye ile Bulgaristan arasında yılda yaklaşık 1,5 milyar metreküpe kadar doğalgaz transferi sağlayacak işbirliği anlaşması imzalandı.

Son dakika! Türkiye ile Bulgaristan arasında doğalgaz anlaşması imzalandı: Yıllık 1,5 milyar metreküp

İki ülke arasında yapılan anlaşmayla birlikte Bulgaristan'ın uluslararası piyasalardan edineceği doğalgaz Türkiye'de işlenecek ve kullanıma hazır olarak, boru hattıyla Bulgaristan'a iletilecek.

'ENERJİ POLİTİKAMIZ DESTEKLEYİCİ ESASLI'

Anlaşma sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Dönmez, "Bulgaristan ile iş birliğimizi ve ikili ilişkilerimizi güçlendirecek önemli bir anlaşma imzaladık. Türkiye’nin doğalgaz ticaret merkezi olma yolunda stratejik bir adımı geride bıraktık. Enerji politikamız yapıcı ve destekleyicidir, istikrar ve sürdürülebilirlik esaslıdır" ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/fatih_donmez/status/1610281303756230656

BAKAN DÖNMEZ DUYURMUŞTU

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dün katıldığı bir televizyon programında Bulgaristan'a doğalgaz satışı yapılacağını ve anlaşmanın 3 Ocak'ta (bugün) imzalanacağını açıklamıştı.  Bakan Dönmez ayrıca Türkiye'nin Umman'dan sıvılaştırılmış doğalgaz ithal edeceğini ve bu anlaşmanın da kısa süre içinde imzalanacağını ifade etmişti.

Bulgaristan Enerji Bakanı Rossen Hristov ise daha önce yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sıvılaştırılmış Doğalgaz (LNG) terminallerinden 1 milyar metreküplük kapasite kullanmak için müzakerelerin sürdüğü bilgisini paylaşmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...