Tgrt Haber

Bakan Dönmez: Türkiye 5 enerji gemisiyle denizlerde bayrağını dalgalandırıyor

12 Kasım 2021 17:38
Bakan Dönmez: Türkiye 5 enerji gemisiyle denizlerde bayrağını dalgalandırıyor
Enerji,Müjde,Türkiye,Bağımsızlık

Türkiye enerji bağımsızlığı için çalışmalarına son sürat devam ederken, “Milli Enerji ve Maden Politikası” kapsamında 3 sondaj gemisi ve 2 sismik araştırma gemisiyle denizlerdeki araştırmalara hız kazandırıldı. Türkiye’nin Karadeniz’de keşfettiği Doğal Gaz rezervlerine atıfta bulunan Bakan Dönmez, yeni müjdeler için gün sayıldığını belirtti.

Türkiye enerji bağımsızlığı için çalışmalarına son sürat devam ederken, Türk bayrağını dalgalandıran deniz araştırma, arama ve işletme ruhsat alanlarında sismik veri toplama projelerine hız kesmeden devam ediliyor.  Türkiye 5 enerji gemisiyle denizlerde bayrağını dalgalandırıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin Karadeniz'de keşfettiği Doğal Gaz rezervlerine atıfta bulunarak, "Karadeniz’deki keşiflerimizin miktarını ve değerini artıracak yeni müjdeler için gün sayıyoruz." demişti.

DOĞAL TAŞ İHRACATI 2 MİLYAR DOLARI GEÇEBİLİR

Öte yandan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı, bugün yaptığı açıklamada 2020 yılında 1,7 milyar dolar olan doğal taş ihracatının bu yıl 2 milyar doları geçmesini beklediklerini bildirdi.

Bakan Dönmez: Türkiye 5 enerji gemisiyle denizlerde bayrağını dalgalandırıyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...