Tgrt Haber
01 Eylül 2021 16:19

Türkiye'nin büyüme tahminine finans devlerinden güncelleme

JPMorgan ve Goldman Sachs, Türkiye için büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etti. Revizenin sebebinin ise, Türkiye'de iç ve dış talebin güçlü seyretmesi olduğu açıklandı.

Türkiye'nin büyüme tahminine finans devlerinden güncelleme
moody&tt2;s,Goldman Sachs,JPMorgan,büyüme

Türkiye’nin ikinci çeyrekte yüzde 21,7 büyüdü. TÜİK tarafından açıklanan veriler sonrasında dünyanın önde gelen dev bankaları Türkiye’nin büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etti.

ABD'li yatırım bankaları JPMorgan ve Goldman Sachs, iç ve dış talebin güçlü seyretmesi nedeniyle Türkiye için ekonomik büyüme tahminlerini yükseltti.

JPMorgan, Türkiye için 2021 büyüme tahminini yüzde 6,8'den yüzde 8,4'e revize ederken, 2022 büyüme tahminini yüzde 3,4 seviyesinde tuttu. Yayımlanan raporda özellikle hükümet erken seçime gitmeyi tercih etmesi halinde tahminler üzerinde "yukarı yönlü" risklere oluşacağını belirtildi.

GOLDMAN SACHS BEKLENTİYİ YÜZDE 9,5’E YÜKSELTTİ

Goldman Sachs da Türkiye için 2021 gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYH) büyüme beklentisini yüzde 7,5'ten yüzde 9,5'e yükseltti. Goldman Sachs ekonomistleri GSYH verisinin ardından yayımladıkları değerlendirmede, "Genel olarak, Türkiye ekonomisi dış dengelerinde bozulma olmadan, dış talepteki toparlanma çok destekleyici olduğu için düşündüğümüzden daha hızlı büyüyebildi" dediler.

MOODY'S DE TAHMİNLERİ DEĞİŞTİRDİ

Türkiye ekonomisinin 2021 yılı büyüme tahminini yüzde 5'ten yüzde 6'ya çıkaran uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye'nin 2022 yılına ilişkin büyüme beklentisi de yüzde 3,6'ya çıkarıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...