Tgrt Haber
20 Nisan 2024 11:22 - Güncelleme : 20 Nisan 2024 11:45

Ucuz ekmek alabilmek için sıraya girdiler! Fiyat 2 TL'ye düştü

Sivas'ta bir fırın işletmecisi fiyatlara tepki göstermek için ekmek fiyatlarını 2 liraya düşürdü. Ucuz ekmek satıldığını duyan vatandaşlar adeta fırına akın etti.

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Sivas’ta somun ekmeği üreten bazı fırınların hijyen ve kaliteden uzak ucuz ekmek satması üretici ve tüketicilerin tepkilerine neden oldu. Denetimlerin yetersiz kaldığını iddia eden bir fırın işletmecisi 200 gram somun ekmeğin fiyatını 2 liraya düşürdü. 

Normal şartlarda 7.5 liraya satılan somun ekmeği kimi firmalar 5 liraya satarken ekmeğin fiyatının iki liraya düşürülmesi vatandaşları bir hayli sevindirdi.Ucuz ekmek alabilmek için sıraya girdiler! Fiyat 2 TL'ye düştü - 1. Resim

TEPKİ OLARAK EKMEK FİYATINI DÜŞÜRDÜ

Firmanın Halka İlişkiler Müdürü Murat Eken, ekmeği iki liradan satmalarının temel amacının hijyen konusu olduğunu ifade ederek, “ Normalde Sivas'ta belli sayıda fırıncılar var. Şu anda ekmeğin normal maliyeti beş liranın çok üzerinde. Ekmeği 2 liraya satmamızın temel amacı hijyen konusu. Gerektiği şekilde fırınlar denetlenmiş olsa, gerektiği şekilde hijyen kurallarına uyulmuş olsa, sigortayla alakalı gerçek anlamda denetimler yapılmış olsa emin olun herkes ekmeğin gerçek değerine ulaşmış olabilir. Bizim buradaki amacımız tepki amaçlı. Biz de biliyoruz ki ekmeğin maliyeti normalde beş liranın üzerinde. Şu anda örnek veriyorum. 10 tane eleman çalıştırıp 3'ünü sigortalı çalıştıranlar da var. Ruhsatı olmadan imalat yapan fırınlar da var” dedi.Ucuz ekmek alabilmek için sıraya girdiler! Fiyat 2 TL'ye düştü - 2. Resim


Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...