Tgrt Haber

Yapay zeka dolandırıcılarının son kurbanı Gazeteci Cem Küçük oldu! Canlı yayında sitem etti

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
02 Şubat 2024 11:07 - Güncelleme : 02 Şubat 2024 12:26
Cem Küçük,Yapay Zeka,dolandırıcılar

Ünlü isimlerin üzerinden yapay zeka kullanılarak üretilen sahte video, ses hatta haberler artıyor. Yatırım tavsiyesi yalanıyla binlerce kişiyi kandıran dolandırıcıların son kurbanı Gazeteci Cem Küçük oldu. Canlı yayında ‘zengin eden sır’ haberine sitem eden Küçük, “Bu tür saçmalıklara lütfen inanmayın." dedi.

Dolandırıcılar boş durmuyor. Bu kez popüler bir aracı yani yapay zekayı kullanarak ünlüler üzerinden milyonlarca liralık vurgun yapıyorlar. Video, ses ve haberler üreterek binlerce kişiyi ağlarına düşüren dolandırıcılar, son zamanlarda Türkiye’de de bu yöntemi kullanarak pek çok mağdur oluşturdu.

DOLANDIRICILARIN SON KURBANI CEM KÜÇÜK OLDU

Yapay zeka dolandırıcılığın son kurbanı Gazeteci Cem Küçük oldu! Canlı yayında ‘zengin eden sır’ haberine isyan etti. Kendi adıyla ‘Hürriyet’ logosuyla sunulan ama gerçek olmayan haberleri canlı yayında ekranlara taşıyan Cem Küçük, “Zor bir çağdayız. Teknoloji ilerledi. Çok dikkatli olun!” uyarısında bulundu.

‘SAHTE GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYADA UÇUŞUYOR’

Bugünkü köşe yazısında da uyarılarını yineleyen Cem Küçük, “Kamuoyunda az çok bilinen insanların seslerini ve görüntülerini oluşturup “şuraya para yatırın” diyorlar. Geçenlerde birçok vatandaş beni uyardı. Güya ben borsada bazı kâğıtlar önermişim. Ben borsadan anlamam ve hayatta da oynamadım. Ama benim sahte görüntü ve sesimin olduğu reklamlar sosyal medyada uçuşuyor!” dedi.

Yapay zeka dolandırıcılarının son kurbanı Gazeteci Cem Küçük oldu! Canlı yayında isyan etti - 1. Resim

‘ÇABUK ZENGİN OLMA HAYALLERİNE BİRİKİMLERİNİZİ KURBAN ETMEYİN’

Gazeteci Cem Küçük adıya sosyal medyada dolaşan görüntülerle ilgili şunları söyledi:

“Kimse kanmaz diye düşündüm ama baktım ki inanan da var. O yüzden bu yazıyı yazıyorum. Lütfen kanmayın. İnanmayın. Çabuk zengin olma hayallerine birikimlerinizi kurban etmeyin... Tam bu yazıyı yazarken televizyonlarda eski bir bankacının yüksek kâr vaadiyle büyük vurgun yaptığı haberleri geçiyordu. Üstelik içlerinde iş adamları da varmış. Demek ki insanın basireti bağlanıyor. Az bile olsa çalışarak kazanmak en iyisi. Helal para gibisi yok. Para helalse size yeter. Hepimiz 1980’ler ve 1990’larda zor şartlarda büyüdük. Tek maaşla 5-6 kişi geçiniyorduk. Şimdi bu sözlerimi okuyup hamaset yaptığımı söyleyen olacaktır. Bana inanmayan o yıllarda yaşayanlara sorsun.”

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...