Tgrt Haber
24 Eylül 2021 12:07

Yatırımcılar dikkat! Dev bankadan altın için yılsonu tahmini

İsviçre bankası UBS, altın fiyatının yılsonunda 1700 dolar olacağını, 2022 yılı ortasına kadar ise 1600 dolar seviyesine gerilemesini beklediklerini açıkladı.

Yatırımcılar dikkat! Dev bankadan altın için yılsonu tahmini
ALTIN,,gram altın,,ons altın,

İsviçre bankası UBS, mevsimsel talebin Hindistan'da güçlü olmaya devam etmesine karşın, borsa yatırım fonları ve ticari olmayan altın vadelilerden çıkışın etkisi ile altın fiyatlarının gerileyeceğini öngördü. Altın fiyatının yılsonunda 1700 dolar olacağını tahmin eden UBS, fiyatın 2022 yılı ortasına kadar ise 1600 dolar seviyesine gerilemesini bekliyor.

Uluslararası piyasalarda spot altın 1742 dolar desteğinin test edilmesinin ardından şu sıralarda düne göre yüzde 0,54 artışla 1752 dolar seviyesinden işlem görüyor. Böylelikle altın art arda üçüncü haftayı da kayıpla kapatmaya hazırlanıyor. 

RİSK ALGISI ARTTI

Analistler, Çinli emlak devi Evergrande'nin borç ödemelerine ilişkin devam eden belirsizlikler ve ABD'nin 10 yıllık tahvil faizinin yükselmesiyle küresel piyasalarda risk algısının arttığını belirterek, buna paralel altının ons fiyatı ve dolar kurundaki artışın, yurt içinde altın fiyatlarındaki yükselişin ivme kazanmasına neden olduğunu söyledi.

GRAM ALTIN YATIRIMCISI MUTLU

Dün altının onsundaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın yüzde 0,18 altında 491,2 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı yeni güne yükselişle başlamasının ardından, dünkü kapanışın yüzde 1,6 üzerinde 499 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 815 lira, Cumhuriyet altını da 3 bin 335 liradan satılıyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten altın yorumu:

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...