Tgrt Haber
28 Aralık 2021 11:32

Denetimler etiketlere yansıdı, indirim rüzgarları başladı! İşte fiyatları düşüren zincir marketler

Döviz kurunda yaşanan sert düşüşün ardından resmi makamlardan zincir marketlere yapılan indirim çağrıları cevap buldu. Denetimlerin yapıldığı ve art arda ceza kesilen dev marketler, bu çağrıların ardından adeta indirim yarışına girdi.

Denetimler etiketlere yansıdı, indirim rüzgarları başladı! İşte fiyatları düşüren zincir marketler
migros,,carrefoursa,,indirim,,zincir market,

Döviz kurlarındaki sert düşüşün ardından maliyetlerin de azalmasıyla birlikte marketlere yapılan indirim çağrıları nihayet cevap buldu. Dev marketler art arda indirim açıklamaları yayımlarken yapılan denetimler, etiketlerdeki düşüşleri de beraberinde getirdi.

MİGROS'TAN YAZILI 'İNİRİM' AÇIKLAMASI

Türk lirasının döviz karşısında değer kazanmasıyla özellikle zincir marketlerin stokçuluk ve fırsatçılık foyaları da meydana çıktı. Geçtiğimiz günlerde Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, yapılan denetimlerde 5 zincir markete ceza kestiğini duyurmuş, bunun üzerine büyük zincir marketlerden art arda indirim haberleri gelmişti. CarrefourSa'nın ardından bu kez de Migros yazılı bir açıklama yayımlayarak ürünlerinde etiket fiyatlarını düşürdüğünü duyurdu.

TÜM MEYVE VE SEBZELERDE YÜZDE 10 İNDİRİM

Migros yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

"İndirimler hızla rafa yansımaya başladı. Üreticilerle yoğun görüşmeler yaparak indirimli fiyatları uyguluyoruz. Tüketicinin rahatlaması için girdi düşüşü beklemeden tedarik ettiğimiz meyve-sebzelerde kendi kaynaklarımızdan karşılanmak üzere, tüm meyve-sebzelerde bütün mağazalarımızda yüzde 10 indirim uygulanmaya başlandı. Ayrıca 5 litrelik Migros ayçiçekyağı 109 TL’ye indi. Ürünlere yenileri de eklenmektedir."

AYNI GÜN İÇİNDE ETİKETLERE YANSITILMAKTA

"İndirimlerde anahtar konumunda olan üreticilerin, kurlar düşüp stabil oldukça öngörüsü netleşecektir. Bu da perakendecilerin fiyatlarına indirimler olarak yansıyacaktır. Üreticilerin yaptığı indirimlerin yanında ambalaj girdisi gibi maliyetlerde kontrol altına alınabilirse indirimler daha da etkinleşecektir. Migros’ta üretici ve tedarikçinin indirim yapması ile tüketicinin alım gücü ve aile bütçesini bir an önce ferahlatmak için un, yağ, şeker gibi temel ürün ve ihtiyaçlar dahil tüm ürünlerdeki indirimler hiç bekletilmeden aynı gün içinde etiketlere yansıtılmaktadır."

CARREFOURSA'DA YÜZDE 30 İNDİRİM

Carrefoursa da yüzde 30’a varan indirimleri reyonlarına yansıttığını şu ifadelerle duyurdu:

"Tedarikçilerimize gönderdiğimiz bilgilendirme yazısında döviz kurundaki düşüşe dikkat çekerek kendilerinden tedarik fiyatlarını 20 Kasım 2021 tarihi öncesindeki kur seviyesine göre güncellemelerini talep ettik. Biz de bu indirimi derhal reyon fiyatlarımıza yansıtmayı taahhüt ediyoruz."

"Reyonlarımızdaki Carrefour ve belirli markalardaki süt, ayçiçek yağı, kaşar peyniri, domates salçası su, maden suyu, tere yağ, tost peyniri, ıslak havlu, makarna çeşitleri, çay, zeytinyağı, un, pirinç, deterjan, kâğıt havlu, tuvalet kâğıdı ile domates, ayva, avokado ve karnabaharda 30’a varan indirim gerçekleştiriyoruz."

HAKSIZ ZAMMA HAKLI CEZA

Öte yandan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, maliyeti artmamasına rağmen vatandaşa sattığı ürünlere yüzde 20'yi aşan oranda zam yaptığı tespit edilen A101, Bim, Şok, CarrefourSa ile Metro marketlere idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu haksız fahiş fiyat artışı yapan 5 büyük zincir markete idari para cezası uygulanmasına hükmederken, Kurul'un yönetmeliği kapsamında marketlere 14 bin 860 liradan, 143 bin 860 liraya kadar para cezası kesilmesi öngörülüyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...