Tgrt Haber

Dev zincir markette kilolarca şeker depodan çıktı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Mart 2022 23:39 - Güncelleme : 25 Mart 2022 23:47
Dev zincir markette kilolarca şeker depodan çıktı

Ayçiçek yağı stoklayan marketlere yönelik denetimler artarken bu seferde şekerde fiyat fırsatçılığı yapanlara yönelik harekete geçildi. Zincir markette raflarda olması gereken kilolarca şeker depoda bulunurken zabıta ekipleri ürünlere el koyarak işlem başlattı.

Türkiye’de ayçiçek yağı stokçuluğuna karşı zabıta ekipleri harekete geçerken bu seferde şeker stokçuluğu başladı. Fiyatı bir anda fırlayan ve vatandaşlar tarafından şikayet edilen konu ile ilgili bakanlık harekete geçti. Ticaret Bakanlığı şekerde adil rekabeti bozan faaliyetler olduğuna dair son dönemde kamuoyuna yansıyan hususları işleme alarak, şeker fabrikaları nezdinde incelemeler yapıldığını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanlığı da çuval şeker fiyatının 800 TL'den 575 TL'ye indiğini duyurdu.

ŞEKERLER RAFTA DEĞİL DEPODA ÇIKTI

Yapılan incelemeler neticesinde şeker fiyatları düşerken zabıta ekipleri de denetimlerini sıklaştırdı. Diyarbakır’da bir market zincire yapılan denetimler ‘stokçuluk’ iddialarını doğruladı. Zabıta ekipleri ulusal bir zincir markette raflarda olması gereken 300 kilogram şekeri marketin deposunda buldu. Market yetkilisinin savunmasını inandırıcı bulmayan zabıta, bu durumun suç teşkil ederek vatandaşlar ile devleti karşı karşıya getirdiğine dikkat çekerek ürünlere el koyup, durumu Ticaret İl Müdürlüğü’ne bildirdi.

Dev zincir markette kilolarca şeker depodan çıktı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...