Tgrt Haber
22 Aralık 2022 17:00 - Güncelleme : 22 Aralık 2022 17:17

Bakan Kurum'dan orta gelirliyi sevindirecek kampanya haberi: Son aşamadayız, tarih belli oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum orta gelirlileri sevindiren haberi verdi. Yeni bir proje hazırlığı içinde olduklarını ifade eden Kurum “Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile birlikte yürüttüğümüz orta ve orta üstüne hitap eden bir projemiz var. Bu projemizin tüm detaylarını artık tamamladık. İnşallah yıl sonu, 2023’ün başı itibarıyla bu projemizi de aziz milletimizle paylaşacağız ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına hız kesmeden destek olmaya devam edeceğiz” dedi

Bakan Kurum'dan orta gelirliyi sevindirecek kampanya haberi: Son aşamadayız, tarih belli oldu
konut projesi,bakan kurum

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yeni konut projesinin haberini verdi. “İlk Evim, İlk İşyerim” projesine yönelik olarak açıklamalar yaparak en geç iki yıl içinde ilk 250 bin konutun tamamlanacağını ifade etti. Orta gelir grubuna yönelik çalışmalarının olduğunu anlatan Kurum, “Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile birlikte yürüttüğümüz orta ve orta üstüne hitap eden bir projemiz var” ifadesini kullandı.

“EN GEÇ İKİ YIL İÇİNDE 250 BİN KONUT MİLLETİMİZE ARMAĞAN EDİLECEK”

20 yılda 1 milyon 170 bin konut inşa ettiklerini anlatan Bakan Kurum, “Şu an 81 ilimizde 750 şantiyemizde çalışıyoruz. Halihazırda devam eden 138 bin konutumuz var. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesiyle de ülkemize ve vatandaşlarımıza barınma ihtiyaçlarını giderecek yeni bir dönemi başlattık. Vatandaşlarımız bu projeye rekor bir sayıyla 8 milyonu aşkın başvuru yaptı. 5 milyon 135 bin başvuru kuraya katılmaya hak kazandı. 45 ilimizde 2,5-3 ayda kuralarımızı tamamladık. Mart 2023’e kadar tüm illerimizde kuralarımızı tamamlayacağız ve hızımızı kesmeden 25 bin konutun ihalesini yaptık. En geç iki yıl içerisinde ilk 250 bin konutumuzu milletimize armağan edeceğiz” dedi.

“ORTA GELİR İÇİN KONUT PROJESİ TAMAM, 2023’TE PAYLAŞACAĞIZ”

Orta gelirliler için yapılacak olan konut projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Kurum, şunları söyledi: Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile birlikte yürüttüğümüz orta ve orta üstüne hitap eden bir projemiz var. Bu proje çerçevesinde sizlerin de sorun yaşadığı, tüketicilerin ev alırken kullanacakları konut kredilerine ilişkin uzun zamandır bir çalışma yapıyoruz. İstiyoruz ki bir taraftan konut arzını artıralım. Yüklenicilerimiz, müteahhitlerimiz yeni projeleri yapsınlar. Onlara bu işleri yapacak finans desteği sağlayalım. Diğer taraftan da evini yeni alacak kardeşlerimize, orta gelire Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de yaşayan memur kardeşlerimize bu imkânı tanıyalım istiyoruz. Toplumumuzun tüm kesimini kapsayacak bu projemizin, bu yeni konut hamlemizin tüm detaylarını artık tamamladık. İnşallah yıl sonu, 2023’ün başı itibarıyla bu projemizi de aziz milletimizle paylaşacağız ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına hız kesmeden destek olmaya devam edeceğiz.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...