Tgrt Haber
05 Ekim 2021 11:26 - Güncelleme : 01 Şubat 2022 23:58

Çinli emlak Devi Evergrande krizinin ardından şimdi de Fantasia

Çinli emlak devi Evergrande'ın ardından bir başka Çinli gayrimenkul firması Fantasia dün yapması gereken tahvil ödemesini yapamadı.

Çinli emlak Devi Evergrande krizinin ardından şimdi de Fantasia
evergrande,,çin,

Ülkenin sorunlu gayrimenkul şirketi Evergrande’de yaşanan problemler sektörün diğer şirketlerin dede yayılma endişesi oluşturuyor. Fansatia’dan borsaya yapılan açıklamada dünkü tahvil ödemesinin gerçekleştirilemediği vurgulandı.

Fantasia 3 hisseleri 9 Eylül'den bu yana işlem görmüyor. Şirketin boyutu EverGrande’ye çok daha küçük olsa da sorunların sektöre yayılması ihtimali yatırımcılara endişelendiriyor. Kuruluşun toplam yükümlülükleri 13 milyar dolar civarında hesaplanıyor.

Fitch, şirketin notunu dün gece B seviyesinden CCC- seviyesine düşürdü. Not yüksek temerrüt riskine işaret ediyor. Fitch açıklamasında öte yandan şirketin ödeme yapamadığı tahvilin daha önce açıklanan finansal raporlarda yer almadığı ve bunun da şirketin likidite sorunlarının açıklanan dan daha fazla olabileceğini işaret ettiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...