Tgrt Haber
24 Şubat 2023 09:30 - Güncelleme : 24 Şubat 2023 09:36

Orta gelirliye konut kampanyası yürürlükte! Faizler 0,69'dan başlıyor, işte tüm detaylar

Milyonlarca insanı ev sahibi yapmayı amaçlayan Yeni Konut Finansman Programı yürürlüğe girdi. Finansman programı inşaatı yüzde 100 oranında tamamlanmış yeni konutlar ile inşaatı henüz başlamamış yapımlar için geçerli olacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında İstanbul, 1 İnci bölge, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla, 2 nci bölge, 1 inci ve 2 nci bölge dışında kalan iller, 3 üncü bölge, olarak değerlendirilecek. Taksitler ise 0,69’dan başlayacak ve konutlar 5 yıl satılamayacak.

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
Orta gelirliye konut kampanyası yürürlükte! Faizler 0,69'dan başlıyor, işte tüm detaylar
yeni evim,yeni konut finansman programı

Orta gelirleri  ev sahibi yapmayı amaçlayan ve sıfır evleri kapsayan Yeni Konut Finansman Programı yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yayımlanan kararda düzenlemeye ilişkin usul ve esaslar ayrıntıları ile belirlendi. Yeni konut paketi ile 15 yıl vade uygulanacak olan kampanya kapsamında 5 milyon liraya kadar kredi verilecek. Faiz oranları ise 0,69’dan başlarken 2 milyona kadar olan kredide 0.69, 2 ila 4 milyon TL arasında 0.79 ve 4 milyon ila 5 milyon TL arasında 0.99 faiz oranı uygulanacak. 

KAMPANYA NELERİ KAPSIYOR?

Yeni Evim projesi kapsamına daha önce satışa konu olmamış; yüklenicilerin mülkiyetinde olmak kaydıyla inşaatı yüzde 100 oranında tamamlanmış konutlar giriyor. Ayrıca, yüklenicilerin mülkiyetinde olan veya tamamlanınca mülkiyetinin yüklenicilere geçmesi şartıyla inşaatı devam eden konut projelerine, gerekli izinleri alınmış ve finansmanı kullandıracak bankalarla garanti sözleşmesi imzalanmış olması ve yüklenicilerin mülkiyetinde olan veya tamamlanınca mülkiyetinin yüklenicilere geçmesi şartıyla inşaatına başlanmamış konut projelerine, sağlanacak finansmanlara katkı sağlanabilecek.

BÖLGE BÖLGE AYRILDI

Proje kapsamında iller farklı bölgelere ayrıldı. Buna göre İstanbul, 1 İnci bölge, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla, 2 nci bölge, 1 inci ve 2 nci bölge dışında kalan iller, 3 üncü bölge, olarak değerlendirilecek. Bakan Nebati daha önce yaptığı açıklamada İstanbul'un yer aldığı 1. bölgede azami geliri 80 bin lira, 2'nci bölgede azami geliri 65 bin lira ve 3'üncü bölgede azami geliri 45 bin lira olanların kampanyadan faydalanabileceğini ifade etti.

FAİZLER 0,69’DAN BAŞLAYACAK 5 YIL SÜRE İLE SATILAMAYACAK

Konut projesi kapsamında alınan evler 5 yıl boyunca satılamayacak.  Faizler 0,69’dan başlayacak ve konut kredilerindeki vade 15 yıl olacak. 2 milyona kadar olan kredide 0.69, 2 ila 4 milyon TL arasında 0.79 ve 4 milyon ila 5 milyon TL arasında 0.99 faiz oranı uygulanacak. Tüm bölgelerde asgari peşinat oranı yüzde 10, vade en çok 15 yıl olacak. Enflasyon rakamlarında artışlar yaşansa da taksitler hane gelirinin yüzde 40’ını geçmeyecek.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...