Tgrt Haber
09 Ocak 2023 14:32 - Güncelleme : 09 Ocak 2023 14:39

Vatandaş emlakçıya koştu! Konut piyasasında kampanya hareketliliği

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından kısa süre önce açıklanan orta gelirliye konut kampanyası emlak piyasasında hareketliliklerin yaşanmasına neden oldu. Emlakçılara göre, yüksek fiyatlar nedeni ile bir süredir durgun seyreden konut sektörü peş peşe açıklanan konut kampanyalarının ardından talep artışları yaşıyor. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların kendilerinden bilgi almak istediklerini söyleyen emlakçılar, projeyle birlikte uzun vadede fiyat artışlarının sabit kalmasını bekliyor.

Vatandaş emlakçıya koştu! Konut piyasasında kampanya hareketliliği
konut,konut sektörü,emlak piyasası

Orta gelirliye konut kampanyasından yararlanmak ve ev sahibi olmak isteyenler emlakçıların kapısını çaldı. Emlakçılar, projeyle birlikte uzun vadede konut fiyatlarının sabit kalmasını beklediklerini söyledi. Emlakçılar ayrıca ikinci el konutlara yönelik kampanyanın da piyasaya olumlu etki oluşturacağını söyleyerek yılbaşı sonrası hem satılık hem de kiralık konutlarda fiyatların sabit kaldığı ifade ettiler.

KONUT FİYATLARI SABİT KALDI

Bahçelievler bölgesinde yılbaşı sonrası hem kiralık hem de satılık daire fiyatları sabit kaldı. Bölgede 2+1 sıfır daireler 2 milyon TL’den başlıyor. 3+1 sıfır daireler de 2,5 milyon TL ile 3,5 milyon TL arasında satılıyor. 2+1 kiralık daireler ise fiyat 7 ila 10 bin lira arasında yer alıyor. 3+1 kiralık daireler de 10 ila 12 bin lira arasında yer alıyor.

TALEPTE ARTIŞ GÖZLENDİ

Orta gelirliye konut kampanyasıyla birlikte piyasada bir hareketlilik olduğunu söyleyen emlakçı Şerafettin Başaran, “Kampanyayla birlikte konutlara talep arttı. Ev sahibi olmak isteyenler şartları ve detayları bizlere soruyorlar. Kampanyayla birlikte fiyatlar uzun vadede sabit kalabilir" şeklinde konuştu.

“ARZ YETERSİZLİĞİ VAR”

Daire fiyatlarının yılbaşından sonra sabit kaldığını belirten Başaran, “Önümüzdeki dönemlerde biraz yükseliş görebiliriz. Konut talebine karşılık olarak arz yetersiz. İkinci el konutlar için bir çalışma söz konusu olabilir. İkinci el konutlar için yapılacak çalışmanın çok iyi olacağını düşünüyorum. Bakanlık tarafından ikinci el konutlara yönelik çalışma devam ediyor. Bu çalışmanın da güzel olacağını düşünüyorum. Detaylarını ilerleyen dönemlerde göreceğiz” dedi.

Konut kampanyasının açıklanmasıyla birlikte bazı ilanlarda fiyatların yükseltildiğini söyleyen Başaran, ilanları yükseltenler için bir denetim yapıldığını ve bunun önüne geçilmesini istediklerini kaydetti.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...