Tgrt Haber
29 Kasım 2022 23:52 - Güncelleme : 30 Kasım 2022 00:20

ABD, İran'ı devirerek son 16'ya yükseldi

Katar 2022 Dünya Kupası B Grubu'nun son maçında İran'ı 1-0 mağlup eden ABD, İngiltere'nin ardından adını son 16'ya yazdıran 2. takım oldu. Christian Pulusic'in tek golüyle tarihi maçtan galip ayrılan ABD'nin rakibi A Grubu'nu lider bitiren Hollanda oldu.

ABD, İran'ı devirerek son 16'ya yükseldi
Katar,Dünya Kupası,ABD,İran

Katar 2022 Dünya Kupası B Grubu'nda ABD, İran'ı 1-0 yenerek son 16 biletini aldı ve Hollanda ile eşleşti. İran, turnuvaya veda etti. Karşılaşmanın son anları büyük bir heyecana sahne oldu.

ABD'ye galibiyeti getiren gol, 38. dakikada Christian Pulisic ile geldi. Yıldız oyuncu, gelen ortaya adeta kendini feda ederek vurdu ve İran kalecisi Beiranvand ile çarpışarak bir sakatlık geçirdi. Bir süre yerden kalkamayan Pulisic, daha sonra oyuna devam etti ancak ikinci yarıda yerini Brenden Aaronson'a bıraktı.

Son anlarda büyük heyecanın yaşandığı maçta İran, 90+7'de Taremi'nin ceza alanında yerde kalması sonrasında penaltı bekledi. Hakem Lahoz bir süre VAR kontrolünü bekledi ancak kenardan gelen haberden sonra ekrana gitmeden oyunu kaldığı yerden devam ettirdi. İranlı oyuncular uzun süre itirazlarına devam ettiler.

5 puanla ikinci sıraya yerleşerek son 16 biletini alan ABD, A Grubu'nun lideri Hollanda ise son 16'da eşleşti. 3 puanda kalan İran ise Galler ile beraber grubun turnuvaya veda eden iki takımından biri oldu. Grup lideri Hollanda ise son 16'da Senegal ile eşleşti. 

GOLÜ ATAN PULİSİC SAKATLANDI

Mücadeleye hızlı başlayan İran, istediği pozisyonları üretemezken oyun kontrolü ABD’ye geçti. Weah ve Pulisic ile tehlike oluşturan Kuzey Amerika ülkesine İran defansı iyi mücadeleyle karşılık verirken, maçın ilk golü 38. dakikasında geldi.

McKennie’nin ceza sahasına ortasında Dest kale ağzına topu indirirken Christian Pulisic topu ağlara gönderdi. İlk yarının uzatma dakikalarında Weah’ın attığı bir gol de ofsayt gerekçesiyle sayılmazken, soyunma odasına ABD’nin 1-0 üstünlüğü ile gidildi.

EŞLEŞMELER BELLİ OLDU

İran, 2. yarı ABD karşısında büyük baskı kurmasına rağmen aradığı golü bulamazken mücadele 1-0 tamamlandı. B Grubu’nda İngiltere 7, ABD 5 puanla son 16’ya kalan ekipler oldu.

Son 16 turunda İngiltere ile Senegal, ABD ile Hollanda eşleşti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...